Новости и тенденции

 • Какви мебели да изберем за споделена детска стая

  Споделената детска стая е необходимост, когато имате повече от едно дете, а в жилището ви не може да се обособи отделно помещение за всяко от тях. Едно от най-големите предизвикателства при обзавеждането на споделена детска стая е да намерите достатъчно място за съхранение на дрехите, обувките, играчките и ученическите пособия на две или повече деца в едно-единствено помещение. Ето няколко креативни идеи на какви мебели да заложите, за да бъде споделената детска стая функционална и удобна.

  Прочети публикацията

 • Креативно приложение на плъзгащите врати в дома

  Когато обмисляме вътрешното оформление на помещенията в дома си, плъзгащите се врати може и да не попадат сред основните акцентни елементи, които планираме за декора. Те обаче, освен че са функционални разделители на пространството, могат да бъдат и страхотна фокусна точка в интериора. Ето няколко примера за това.

  Прочети публикацията

 • Как да превърнете малка спалня в гардеробна стая

  Малките спални са чудесно място, където можете да организирате домашния си офис, но също така можете да ги превърнете и в елегантни и функционални гардеробни стаи. Ако във вашето жилище има такова малко помещение, можете да помислите за промяна на неговата функция. В съвременните жилища гардеробите често не са достатъчни, за да поберат всички дрехи, така че създаването на допълнително гардеробно пространство със сигурност е най-функционалното приложение на малко помещение, ако разполагате с такова в дома си. Ето няколко идеи как да превърнете малката спалня в красива и удобна гардеробна стая.

  Прочети публикацията

 • Практични идеи за ъглите в детската стая - част II

  Всеки родител желае да обзаведе детската стая с мебели с красив дизайн и цветове, които не само ще се харесат на детето, но и ще му осигурят удобства за всички негови занимания вкъщи. Не на последно място по важност за създаването на уют в детската стая е добрата организация на вещите в нея, за да бъде помещението спретнато и подредено. Ако гардеробът и шкафовете в детската стая са с неголям обем, вероятно често ще ви се налага да търсите допълнителни места, където да приберете новите дрехи или играчки на детето си.

  Прочети публикацията

 • Практични идеи за ъглите в детската стая - част I

  Рационалното използване на ъглите в детската стая е практичен подход, с който можете да осигурите допълнително място за съхранение на детските дрехи и вещи или функционална зона за занимания като игри, четене и писане на домашни. С подходящи мебели, разположени в ъгъла, ще имате възможност да използвате пълния капацитет на детската стая, когато я обзавеждате. Съществуват разнообразни варианти за мебелиране на ъглите в помещението. Ето няколко идеи за това как да придадете функционалност на тази част от детската стая.

  Прочети публикацията