Как да използвате шкафове и гардероби в празните ъгли в стаите

 Един ъгъл от стаята, където сте поставили различни вещи, гардероб или някаква колекция, винаги изглежда по-добре от празен ъгъл. Такава трансформация се осъществява много по-лесно, когато използвате ъглова библиотека или дори гардероб, ако става въпрос за спалнята ви. Мебелите могат да имат различни форми, размери и дизайни, в зависимост от вида и стила, който предпочитате. В този материал са описани няколко идеи за това как можете да оползотворите празните ъгли в стаите чрез поставяне на различни ъглови секции и гардероби.


Приложения във всекидневната

Едно от най-ефикасните приложения на ъгловите шкафове във всекидневните е за поставяне на различни вази, аксесоари, картини, книги и всякакви други елементи от декора, които могат да разнообразят интериора на стаята. Ако сте любители на книгите и имате толкова много, че не знаете как да ги съберете на едно място, можете да помислите за по-висок шкаф, който да заеме цялото пространство от пода до тавана на стаята. За още по-голяма прилика с истинските библиотеки, можете да поставите дървена стълба и да се наслаждавате на неповторимия ефект, който ще събуди тази комбинация във вас и вашите гости. За да направите шкафовете по-малко забележими и за да постигнете хармония в цветовете, можете да боядисате домашната библиотеката в цветовата гама на останалата част от обзавеждането. За още по-голям комфорт, поставете удобно кресло и нощна лампа в близост до нея. По този начин ще създадете още по-автентична атмосфера и още по-приятно място за четене.


Приложения в спалнята

За да съхраните комфорта и спокойната атмосфера в спалнята, е много важно да запазите семплия дизайн на помещението. Ъгловите рафтове или гардероби могат да бъдат много практични, защото обикновено заемат доста по-малко място в сравнение с обикновените шкафове и гардероби с традиционна форма. Ако разполагате с прозорец с красива панорамна гледка, ви препоръчваме да поставите по един ъглов гардероб от двете страни на прозореца и мека мебел до перваза. Това е изключително красива и практична идея, чието приложение ще премахне нуждата от други мебели във вашата спалня. Ако пък заложите на ъглови рафтове, ще се убедите, че са изключително полезни са събиране на книги, сувенири от пътувания, които сте предприемали, или за складирането на различни декоративни елементи, които ще разнообразяват интериора в спалнята ви, без да заемат много пространство.


Други идеи за празните ъгли

Ако вашето жилище има стълби, най-вероятно вече сте се сблъсквали с въпроса какво точно да правите с пространството, което остава отдолу. Нашето предложение за вас е да поставите няколко вертикални дървени плоскости и да превърнете нефункционалното място в атрактивна библиотека, където да държите папки, документи и книги, свързани с работата ви.


По отношение на коридора пък е нужна наистина страхотна пространствена мисъл, за да проектирате дизайна, тъй като разполагате със силно ограничено свободно пространство. Чрез използването на ъглови шкафчета и гардероби обаче ще извлечете максимума от пространството.


« Назад към всички публикации