Дизайн на гардероб за любителите на модата

Ако обичате модните дрехи и непрекъснато обновявате облеклото и аксесоарите си според най-новите тенденции, тогава сигурно знаете, че добре организираният гардероб е от съществено значение за удобното съхранение на вашите ценни находки и поддържането им в перфектен вид. Вашият гардероб не само трябва да изглежда добре, но и да разполага с практични отделения за сгънати и висящи дрехи, както и за аксесоари.

Съхранение на дрехите

Необходимо е да разполагате с подходящи отделения за съхранение на различните си видове дрехи – рокли, панталони, поли, елегантни официални костюми, парти облекла, тъй като няма универсално решение за всички. Ако смятате, че ви е по-удобно да закачате дрехите си, планирайте повече отделения с лостове за закачалки във вашия нов гардероб по поръчка.

Линеен гардероб по поръчка
Ако обичате да сгъвате дрехите си и да ги съхранявате в прилежно оформени купчини, заложете на повече рафтове. Препоръчително е обаче рафтовете да не са твърде отдалечени един от друг, тъй като високите купчини сгънати дрехи могат да се свлекат. Идеалната височина на отделенията за сгънати дрехи е около 30 сантиметра. Всички облекла, които се мачкат лесно, е най-добре да се съхраняват на закачалки.

Отделения за аксесоари и бижута

Щом сте ревностен последовател на модата, вероятно разполагате с богата колекция от аксесоари и бижута – шноли за коса, колиета, обеци, гривни, часовници, колани и шапки. Всички допълващи облеклото аксесоари, които притежавате, трябва да бъдат прибрани по начин, който ще ви осигури лесен достъп до тях, без да се налага да ровите в куп несесери и кутии. Идеалното място за съхранение на дребни аксесоари са чекмеджетата в гардероба или тоалетката.

При поръчката на гардероба включете няколко чекмеджета в него, изцяло предназначени за аксесоари. Планирайте плитки чекмеджета, с дълбочина не повече от 7-8 сантиметра. Добавете разделители в тях, с помощта на които ще можете да държите всеки аксесоар в собствено отделение.

Линеен гардероб по поръчка

Място за куфари и пътни чанти

Определено ще ви трябват отделения в гардероба, където да съхранявате обемисти предмети като куфари и пътни чанти. Удобно място за вещи, които не е необходимо да изваждате често, са най-горните рафтове на гардероба.

Съхранение на шапките

Ако шапките не се съхраняват правилно, могат да се огънат и да изгубят форма. Най-добрият начин да ги запазите като нови е да ги държите на стойка за шапки, където можете да ги закачите, когато не ги носите. Друг вариант е да държите шапките върху куки, монтирани на стената. И двете решения ще придадат чар и индивидуалност на интериора. Ако не искате шапките да са на показ, можете да ги държите в кутии в гардероба, точно под окачените дрехи.

Рафтове за обувки

Като страстен поклонник на модата, несъмнено притежавате доста чифтове обувки, които безпогрешно съчетавате с многобройните си тоалети. Бихте могли да подредите обувките на метални поставки в долната част на гардероба, под висящите дрехи. Ако предпочитате да ги държите на рафтове, може да планирате множество отделения само за обувки, разположени едно над друго. Непременно се възползвайте от това решение, ако разполагате с място за изграждане на гардеробна стая по проект. По-голямото пространство позволява включването на повече рафтове, където всеки елегантен чифт обувки може да се съхранява в изправено положение и да се запази в перфектен вид. Най-скъпите обувки е добре да се държат в техните кутии, в долната част на гардероба.

Гардеробна стая по индивидуален проект

Отделения за дамски чанти

Сигурно обичате често да сменяте чантите си. За да са видими и леснодостъпни, може да ги съхранявате на рафтове в горната или долната част на гардероба. Друго решение е да включите модул с множество компактни отделения, предназначени само за чанти. Така ще можете да държите всяка чанта удобно разположена в собствено отделение и лесно ще подбирате подходящия модел за деня.

За да постигнете добра организация на вещите в гардероба си, подреждайте подобни дрехи или аксесоари в едно отделение, като се опитате да използвате всеки сантиметър налично пространство. Ако дрехите на закачалките и на рафтовете са групирани по цвят, лесно ще намирате това, което търсите. Тази подредба е много удобна, когато за деня или за вечерно събитие сте решили да комбинирате дрехи с различни цветове в един тоалет.


« Назад към всички публикации