Дизайнът на ъгловия гардероб

Ъгловият гардероб все още не е толкова популярен, колкото заслужава. А той предлага удобството на по-рационално използване на пространството. Подходящ е не само за малки стаи, а и за големи, тъй като с оригиналността си придава нестандартен вид на интериора. Освен това тези гардероби заемат цялата височина от пода до тавана, така че пространството се използва по-рационално, отколкото при обикновените гардероби.

Дизайн с разполагане на частите под прав ъгъл

Това е традиционен дизайн, при който двете части на ъгловия гардероб се разполагат покрай стените, съединявайки се в ъгъла на стаята. Много е удобно пространството в ъгъла до гардероба да се оформи като кът за отдих, с масичка и столове.

Дизайн във формата на елипса

При тази форма пространството в ъгъла не се използва толкова напълно, но необичайната форма, която ще придаде уникален вид на стаята, си заслужава вниманието.

Комбинация от шкафове и рафтове

Комбинацията от шкафове и рафтове дава възможност за прибиране на всички дрехи, бельо и аксесоари.

С ъгловия гардероб освобождавате повече място

Ъгловият гардероб е правилният избор, когато искате да оставите повече свободно място, особено в малка стая, за подреждане на други мебели. Ако в спалнята искате да оформите и работен кът, пространството в ъгъла до гардероба е идеално място.

Ъгловият гардероб е отлично решение и когато искате да имате повече свободно пространство в стаята.

ъглов гардероб

Ъгловият гардероб е особено подходящ за използване на вградено осветление

Вграденото осветление, във форма на отделни луни или ЛЕД ленти, е много ефектно. Когато искате да осигурите уют през вечерите, можете да използвате вграденото в гардероба осветление. Тъй като тези гардероби се изработват по индивидуални проекти, според съответната стая, можете да предвидите осветление за вграждане на различни места.

Придаване на повече пространственост с огледални врати

Вратите с огледала са много подходящи за ъглов гардероб. Освен че са удобни за оглеждане преди излизане и при пробване на дрехи, без да се налага да се инсталира отделно огледало, те са и начин за създаване на илюзия за по-голямо пространство в стаята.

Дизайн според виждането на клиентите

Изберете своя стил, цветове и материал за ъгловия гардероб. Ако предпочитате модерен стил за стаята, в нея ще се впише чудесно гардероб с плъзгащи се врати. А ако сте любители на ретро и рустик стиловете, заложете на дизайн на гардероб от дърво със стилизирани дръжки.

Какво трябва да прецените при избора на проект за ъглов гардероб

На първо място трябва да измерите височината на стените в ъгъла и в средата за всяка от двете страни. Така ще установите дали таванът е равен, а също и дали подът е равен. Така ще може да се вземе предвид евентуална неравност при изготвянето на проекта.

При измерването и при подготвянето на терена трябва да се прецени дали ще останат первазите на пода или ще се махнат. Ако има някакви други издаващи се детайли по двете страни, те също трябва да се махнат. Ако на мястото, където ще се разположи гардеробът, има контакти, след поставянето му те няма да могат да се използват. Затова е за предпочитане да се махнат и да се инсталират контакти на откритите места, ако в стаята няма контакти освен тези, които ъгловият гардероб ще закрие.

Ъгловият гардероб е удобен и с редица предимства

Освен че пести място и използва рационално пространството в ъгъла, ъгловият гардероб се изготвя по индивидуален проект и можете да подберете стил, съответстващ на интериора на стаята. С огледални врати ще добавите още едно удобство и ще "разширите" пространството. Този вид гардероби са най-подходящите решения за малки стаи, но могат да се монтират и в големи стаи, в които също носят основни предимства и оставят място за други кътове, мебели или за свободно движение.


« Назад към всички публикации