Ефектни цветове за интериора на всекидневната

Тъй като всекидневната е многофункционално помещение, в което си почиваме и се забавляваме, посрещаме празници и каним гости, несъмнено е необходимо да вложим креативност при вътрешното й оформление и избора на обзавеждане, за да бъде тя приветлива, стилна и уютна. Ето няколко оригинални цветови решения, с които можете да постигнете модерен и шикозен облик на дневната стая.

Ментово

Ментовите нюанси биха освежили интериора на всекидневната стая, независимо дали сте ги избрали за цвят на стените или сте предпочели мека мебел с такава дамаска. С този мек светъл цвят можете да създадете изискана визия на дневната, без значение дали сте го заложили в декора като доминиращ или акцентен.


Бледосиво

Топъл и неутрален нюанс като бледосивото ще придаде на всекидневната стил и модерно излъчване. Светлите сиви тонове са чудесен фон за обзавеждане за всекидневна в различни стилове. Независимо дали сте избрали модерни мебели с изчистен дизайн, или класически с овални линии и детайлни орнаменти, те ще контрастират свежо и стилно на фона на бледосивите стени в дневната стая.

Топло оранжево

Топлите оранжеви тонове са едно от най-подходящите решения за интериора на всекидневната, тъй като с тях може да се създаде една наистина приветлива и уютна обстановка. С избора на наситен топъл оранжев цвят за стените в дневната стая може да се изгради балансиран декор, особено когато обзавеждането включва високи обемисти секции и мека мебел с опростен дизайн и прави линии.


Тъмно синьо-зелено

Тази магнетична цветова комбинация от зелено и синьо притежава умерено стимулиращо въздействие и фино ненатрапчиво излъчване. Благодарение на балансираната си енергия тази багра може да придаде изтънченост и несравним стил на интериора. Мека мебел, тапицирана с дамаска или кожа в тъмен синьо-зелен тон, би била чудесна фокусна точка във всекидневна, обзаведена в минималистичен стил.


Лавандула

С меки пастелни лавандулови тонове, допълнени от метални отблясъци, може да се създаде очарователен артистичен интериор. Лавандуловите нюанси се съчетават безупречно с отразяващи повърхности. Мебели с лъскава метална или полирана повърхност, множество огледала и осветителни тела с изящен дизайн са перфектното обзавеждане за всекидневна, чиито стени са декорирани в светли лавандулови тонове. За да се запази монохроматичната лавандулова визия на подобен декор, е необходимо останалите цветове в дневната стая да са подбрани в по-приглушени нюанси.


Виолетово

Виолетовите тонове са още едно чудесно решение за създаване на изискан декор във всекидневната. Независимо дали са предпочетени по-ярки или по-приглушени негови нюанси, виолетовото ще придаде шикозен облик на помещението. Ако сте решили да разположите в дневната стая обемиста мека мебел, тапицирана с виолетова дамаска, изберете по-сивеещ или по-тъмен нюанс на цвета.

Модерни и стилни композиции за обзавеждане на всекидневна, проектирани и изработени от Sogal Furniture, можете да разгледате като кликнете ТУК.


« Назад към всички публикации