Гардеробната стая ще улесни и съхранението, и избора на дрехи за деня

Гардеробната стая е необходим лукс, когато имате достатъчно помещения в дома. Ако можете да отделите цяла стая за гардероба на семейството, или само за тоалетите на стопанката, това е най-добрият избор на място за дрехи. За предпочитане е обзавеждането с лостове за закачалки, рафтове и чекмеджета, според необходимостта за прибиране на всички дрехи и бельо, да се планира от професионален дизайнер. Така ще получите и най-подходящото обзавеждане за вашата гардеробна. А за вратата най-добрият вариант е плъзгаща врата. Ако предпочитате при отварянето да се вижда цялото богатство на тоалети и аксесоари, можете да поръчате портална врата.

Гардеробна стая
Гардеробната стая ще замени гардеробите

Когато искате да приберете дрехите на цялото семейство, един голям гардероб може да не е достатъчен. Ако домът ви е просторен, си струва да определите една от стаите за гардеробна.

При поръчката на проект за гардеробна стая трябва да посочите, че искате да съхранявате дрехите на цялото семейство. Дизайнерът ще обособи зони за всеки от членовете. Така в другите стаи ще се освободи повече пространство. А за комфорта в дома е добре стаите да не са претрупани с мебели.

При някои професии, особено за дами, се налага да се поддържа голям гардероб с различни тоалети, сценични костюми и други. Аксесоарите също са много. В такива случаи гардеробната също решава всички проблеми със съхраняването им. Вместо голям гардероб и шкафове ще имате всичко подръка в гардеробната стая.

Какъв вид план на гардеробната стая е най-подходящ

В дизайна на гардеробната стая могат да се включат следните видове разположение на обзавеждането:

  • линейно
  • паралелно
  • П-образно
  • ъглово

Вашият дизайнер ще ви посъветва кой вид разположение ще бъде най-подходящ за количеството дрехи и аксесоари, които ще съхранявате в стаята.

Ако в нея ще се съхраняват дрехи на повече членове на семейството, обикновено се препоръчва паралелно разположение на рафтове и шкафове.

Можете ли да използвате малка стая като гардеробна

По принцип и малката стая може да се превърне в гардеробна, в случай че не искате да използвате голямо помещение за тази цел. Ако в нея ще се съхраняват дрехите и аксесоарите само на стопанката и ако тези вещи не са с доста голям обем, тя може да бъде достатъчна.

За малката стая са подходящи два вида разположение. Линейното разполагане на рафтовете и шкафовете, до стените, е единият вариант. Другият вариант е паралелното подреждане, но редовете се определят от наличното пространство и трябва да са с достатъчно място за преминаване между тях.

Плъзгащата врата на гардеробната стая

Плъзгащата врата е модерен елемент, който улеснява достъпа и добавя елегантност към интериора.

Портални плъзгащи врати за гардеробна стая
Поръчайте вашата плъзгаща врата за гардеробната от Sogal Furniture и можете да избирате от следните материали: МДФ, ламинирано ПДЧ или атрактивно лакобел стъкло. За гардеробната стая е много подходяща и огледална плъзгаща врата, така че освен огледалото или огледалата в самата гардеробна стая можете да използвате и огледалото на вратата.

Гардеробната стая по индивидуален проект е необходимост за съвременните семейства и за дами с богат набор от тоалети и аксесоари. За предпочитане е тя да е голяма, но и малката стая може да се оформи като комфортна и функционална гардеробна. Плъзгащата врата е най-удобният избор за гардеробната, както и допълнителен модерен елемент в интериора.


« Назад към всички публикации