Идеи за оформление на модерна гардеробна стая

Независимо дали сте привърженик на минимализма, или постоянно добавяте към колекциите си от дрехи нови модни попълнения, в перфектно проектираната гардеробна стая ще разполагате с удобно място за всеки тип облекло, обувки, чанти, бижута и всички дребни аксесоари. По-голямата площ позволява изграждането на стилна композиция от различни елементи за съхранение, разположена на една, две или три стени, в зависимост от размерите на помещението.

Просторните луксозни гардеробни стаи са много повече от място за съхранение на дрехите. Те разполагат с пространство за добавяне на остров, тапицирана пейка или кресло, и даже тоалетка, които осигуряват пълен комфорт при избора на облекло за деня и нанасянето на козметика и грим.

Гардеробна стая по индивидуален проект

Витрини

Вместо плътни, изберете стъклени врати за някои от отделенията. Вратите от прозрачно стъкло в алуминиева рамка придават елегантност и изисканост на гардеробната стая. Тези отделения са мястото за стилните официални костюми и вечерни рокли, както и за луксозните дамски чанти и обувки, които са привлекателни акценти във всяко гардеробно пространство.

Тоалетка в ъгъла

Ако разполагате с достатъчно място, може да заложите на дизайн, включващ малка тоалетка с огледало и табуретка в един от ъглите на гардеробната стая. Уютният тоалетен кът е функционално решение, което осигурява удобство в грижата за кожата и косата, а освен това добавя и доза блясък и лукс към оформлението. Създайте перфектната атмосфера с меко осветление и атрактивни аксесоари върху плота на тоалетката. Сложете малко растение в саксия или ваза с ароматни цветя.

Голямо огледало

Съвършеното удобство в модерната гардеробна стая е немислимо без голямо огледало, в което можете да се огледате в цял ръст. Най-рационално решение е поръчката на плъзгащи огледални врати за част от модулите. Голямата им отражателна повърхност ще създава усещането за повече простор и светлина, а този ефект допълнително подсилва изисканото излъчване на луксозната гардеробна стая. Ако помещението е компактно и няма възможност за такъв вариант, може да предвидите място на стената за високо, тясно огледало, така че да не се лишавате от удобството да се огледате от глава до пети.

Атрактивен полилей

Пищен полилей с изящен дизайн може да бъде не само функционален източник на светлина, но и ярък щрих в интериора, който внася нотка тържественост и напълно се вписва в луксозна гардеробна стая. Добавете и дискретно скрито осветление с лунички и LED ленти. Меката им светлина допълва декора с красиви ефекти, и същевременно осигурява удобство при избора на облекло и аксесоари. Практично решение за затворените отделения са LED лампите със сензор за автоматично включване, които осветяват вътрешността при отваряне на вратите и позволяват бързо да откриете търсената дреха.

Гардеробна стая по индивидуален проект

Привлекателна цветова схема

Гардеробната стая в светли дървесни цветове ще изглежда елегантна и уютна. Ако предпочитате по-наситени багри, може да изберете дървесни повърхности в тъмен цвят, допълнени с акценти в бяло. Контрастът ще придаде раздвиженост и индивидуалност на оформлението. Привлекателни и изискани са гардеробните стаи в бяло и тъмносиво или бяло и дървесен цвят. Любителите на смели цветове ще харесат съчетанията от дървесни декори и повърхности в червено, синьо или лилаво.

Цветовото оформление на гардеробната стая може да се съчетае хармонично с декора на плъзгащите врати, които я отделят от спалнята, за да се създаде единна визия. Възможните решения за дизайна на вратите са разнообразни и това позволява лесно да се впишат във всяка модерна интериорна концепция. Плъзгащите врати могат да бъдат с дървесни повърхности, огледални, от цветно или матирано стъкло. Разчупени и ефектни са дизайните на врати, които комбинират едноцветни панели и дървесни текстури, или стъкло лакобел и матови повърхности.


« Назад към всички публикации