Избор на подова настилка и осветление за гардеробната стая

Стилно обзаведените и функционални гардеробни стаи са предпочитано луксозно решение в съвременните жилища с по-голяма площ. Съществуват разнообразни варианти за дизайн и конфигуриране на гардеробната стая. Това помещение може да бъде обзаведено с множество чекмеджета, открити рафтове, шкафове, лостове за закачалки, огледало и други полезни елементи, които осигуряват достатъчно място за съхранение, позволяват удобно организиране на вещите и пестят време при избора на тоалет.

В големите гардеробни стаи могат да се поместят дори канапе или удобни кресла. Важни елементи от дизайна на гардеробната стая, които също трябва добре да се обмислят, са подовата настилка и осветлението. Ето няколко насоки за избор на подово покритие и осветителни тела за това помещение.


Подова настилка за гардеробната стая

Подовото покритие в гардеробната стая има не само визуална значимост за елегантния облик на интериора, но и трябва да бъде избрано така, че да осигурява удобство и уют. Независимо дали вашата гардеробна стая е малка или голяма, неминуемо ще прекарвате в нея известно време боси, докато избирате облекло. Поради тази причина настилката трябва да е внимателно подбрана, за да осигури максимален комфорт на ходилата ви.

Подовото покритие в гардеробната стая трябва да бъде не само атрактивно и удобно, но и лесно за почистване и поддръжка. Мокетите определено осигуряват комфорт и топлина за ходилата и освен това внасят цвят и текстура в декора. Единственият техен недостатък е, че почистването им отнема доста време. Алтернативен вариант за настилка в гардеробната стая са подовите покрития от винил, естествен или ламиниран паркет.

Осветителни тела за гардеробната стая

За да разполагате с максимално удобство, когато подреждате вещите си в гардеробната стая или когато избирате облекло за деня, помещението трябва да бъде добре осветено. Отличната осветеност на стаята ще ви улесни в избора на тоалет и ще ви помогне да откриете чантата или колана, които търсите, дори те да се намират в най-вътрешната част на рафта. Броят, видът и разположението на осветителните тела в гардеробната стая трябва да са избрани съобразно нейните размери и дизайн.


За по-голямо удобство заложете на сензорно осветление, което се включва и изключва автоматично при влизане или излизане от помещението. Друг практичен вариант е да разположите на стената в гардеробната стая лампи, които се активират при докосване.

Когато монтирате осветителни тела в гардеробната стая, чието предназначение е да осигурят добра видимост на съдържанието на шкафовете, имайте предвид, че те трябва да бъдат разположени между вас и рафтовете, тъй като ако са позиционирани зад вас, ще хвърляте сянка върху отделенията.

LED лампите са отлично решение за насочено осветление. С тях можете да осветите и превърнете в акцент определен кът от гардеробната стая, като например рафта с колекцията ви от дизайнерски чанти.

За основно осветление в гардеробната стая можете да заложите на ефектен полилей, с който ще придадете луксозно излъчване на интериора.


« Назад към всички публикации