Как да направим пълна промяна на спалнята в три лесни стъпки

Вашата спалня нуждае ли се от изцяло нова визия? Навярно искате напълно да я преобразите, но нямате желание или бюджет, за да си купите изцяло ново обзавеждане? Няма нужда да се отчайвате от това, че стаята ви няма собствен характер, жизненост или стил. Всъщност, ако сте склонни да отделите един или два уикенда за това начинание и направите само малки козметични промени, ще постигнете точно това, което искате, без изобщо да ви се налага да купувате нови мебели. Всичко се събира в три лесни стъпки:

Изчистете

Купете си ново спално бельо

Пребоядисайте стените

В зависимост от състоянието на вашата спалня и темпото на работа можете да приключите с ремонта за един уикенд или, ако решите да не бързате много, за два или три уикенда. Все пак и в двата случая, след като приключите, спалнята ви ще има съвсем различен вид, който да носи усмивка на лицето ви.

Стъпка 1: Изчистете

Вашата спалня трябва да е място за уединение, където да си почивате и да възстановявате енергията си. Вместо това много спални се превръщат в непроходими пространства от разхвърляни дрехи и обувки, които би трябвало да са в шкафовете, хартии, листи и всякакви канцеларски материали, чието място е в офиса, и мръсотия.

Направете бързичко разчистване на стаята. Започнете от най-далечния ъгъл към вратата. Боклуците трябва да се изхвърлят незабавно; нещата, които не са мястото си, трябва да се върнат по местата; дрехите трябва да се приберат в гардероба или да се хвърлят за пране; обувките – да се сложат в антрето. Щом приключите с почистването, преминаваме към:

Стъпка 2: Купете си ново спално бельо

След като почистите, е време да се ориентирате към следващата задача. Като фокусна точка на вашата спалня, вашето легло определя стила на стаята, затова можете да промените целия облик на спалнята само със смяната на завивките си. Без повече мръсни и избледнели чаршафи и опушени и износени завивки. Вместо това си изберете спално бельо, което е нежно и луксозно, връзва се с избраната от вас тема за декорация и си пасва по стил, цвят и дизайн с нея.

Щом се снабдите с това, което искате, оставете новите покупки в пликовете, защото още не е време да ги отваряте. Вместо това направете снимка на основната завивка и я занесете в магазина за бои. Ще покрете леглото с нови завивки чак след като приключите с боядисването.

Стъпка 3: Боядисайте стените

Кремово, нежно сиво или светлокафяво – това са все добри възможности за стените, но ако решите да се посветите на нещо по-дръзко, сега е моментът да го направите. Единственото условие е да се уверите, че нюансът си подхожда с цветовата гама на завивките и отговаря на настроението и темата, които искате да пресъздадете. Ако не сте особено сигурни за цвета, поръчайте малка опаковка и нанесете боя върху малка част от стената.

Щом веднъж сте набавили боята и всичко необходимо, е време за най-трудоемката част – боядисването. Изкарайте колкото се може повече мебели от стаята, а останалото покрийте с найлони. Боядисвайте стените от горе до долу и по цялата дължина на стаята. Следвайте инструкциите на производителя, които са указани на опаковката, относно времето за изсъхване. Вероятно ще ви се наложи да прекарате нощта в друга стая от жилището си, тъй като миризмата на ацетон от боята не е никак приятна и може да увреди здравето ви.

Когато стените са абсолютно сухи, вече можете да върнете всичко по местата и да сложите новите завивки върху леглото си. След това направете крачка назад и се насладете на новия вид на вашата спалня. Въпреки че коства усилия, създаването на спалня, която изглежда точно така, както винаги сте искали, винаги си заслужава.


« Назад към всички публикации