Как да обзаведем и организираме гардеробната стая

Безспорно най-лесно можете да се сдобиете с функционален и подреден гардероб като отделите част от жилището си за гардеробна стая. Тя предлага множество удобства за съхранение на дрехи, обувки и аксесоари. Гардеробната стая е луксозна придобивка, която си заслужава да притежавате, стига да разполагате с достатъчно площ за обособяване на такова помещение. Ето няколко интересни идеи как бихте могли най-рационално да разпределите пространството в гардеробната стая, за да се намери място в нея за всички ваши принадлежности.

Погрижете се вашата гардеробна стая да разполага с достатъчно открити рафтове за обувки. Бихте могли да отделите цяла стена за тях в помещението, като ги подредите във височина в зависимост от сезона или от това колко често ги ползвате. Най-необходимите за конкретния сезон подредете на най-долните лавици, за да са ви подръка, което ще ви спести време. Официалните чифтове обувки, които са ви необходими само при специални случаи, разположете на по-горните рафтове.


За да бъде вашата гардеробна стая възможно най-функционална, тя трябва да е оптимално конфигурирана и в нея да са монтирани шкафове, рафтове и чекмеджета с различни размери, подходящи за съхранение на висящи или сгънати дрехи, бельо и обувки, както и за разнообразни аксесоари. Нито едно кътче или ниша в гардеробната стая не трябва да остава неусвоено, а най-лесно това може да бъде постигнато, ако се обърнете към професионалисти в проектирането и мебелирането на такъв тип помещение.

Монтирани ниско на стената в гардеробната стая кошове за пране, конзолни стелажи за обувки и двойни лостове за закачалки за ризи, рокли, панталони и костюми са удобно решение за оползотворяване на пространството в гардеробната стая. Съвременните гъвкави стелажни и колонни системи предоставят възможност за преконфигуриране и организиране на гардеробната стая според индивидуалните нужди, при това на достъпна цена.

Ако наличното пространство в гардеробната стая е неголямо и няма място за свободно стоящо огледало, бихте могли да се спрете на вариант с една или две огледални плъзгащи гардеробни врати, монтирани на някои от шкафовете в помещението. Така ще си осигурите удобството да разполагате с голямо огледало в гардеробна стая със скромни размери.


Ако площта на гардеробната стая позволява, можете да добавите в помещението допълнителни елементи като кресло или малко канапе, манекен и островен шкаф за съхранение на бижута и дребни аксесоари.

Относно материалите, от които могат да бъдат изработени рафтовете в гардеробната стая, изборът е наистина богат и включва ламинирани плоскости в многообразие от цветове и декори, които могат да се впишат във всеки интериор. За малката гардеробна стая чудесен вариант би било съчетание от бели плоскости и такива със светъл дървесен декор. Гардеробни стаи с шкафове и рафтове от тъмна дървесина са класическо решение, отличаващо се с неподражаем стил. Независимо какви са предпочитанията ви по отношение на цвета и декора на плоскостите, без съмнение сред разнообразието от възможни решения ще откриете вариант за своята гардеробна стая.


« Назад към всички публикации