Как да превърнете малка спалня в гардеробна стая

Малките спални са чудесно място, където можете да организирате домашния си офис, но също така можете да ги превърнете и в елегантни и функционални гардеробни стаи. Ако във вашето жилище има такова малко помещение, можете да помислите за промяна на неговата функция. В съвременните жилища гардеробите често не са достатъчни, за да поберат всички дрехи, така че създаването на допълнително гардеробно пространство със сигурност е най-функционалното приложение на малко помещение, ако разполагате с такова в дома си. Ето няколко идеи как да превърнете малката спалня в красива и удобна гардеробна стая.

Преди всичко трябва да започнете със следното: преместете всички мебели от стаята в друго помещение и я почистете основно. Проверете стените, тавана и пода за мухъл, поправете всички щети, запълнете пробитите отвори, ако има такива, и евентуално я пребоядисайте в цвят, който ви допада.


След това трябва да изберете осветителните тела. Осветлението има съществено значение в малките пространства и в гардеробните стаи. Със сигурност за основното осветление в стаята ще се нуждаете от полилей, но също така е добре да добавите и насочена светлина като малки LED лампи в гардероба и около огледалото.

Едно от най-големите предимства на гардеробните стаи е възможността да разположите в помещението голямо огледало. Огледалото в гардеробната стая трябва да е достатъчно високо, за да можете да се огледате в цял ръст, след като сте избрали облеклото си за деня. За да превърнете огледалото в стилен акцент от декора, поръчайте го в рамка, орнаментирана в стила, който сте предпочели за интериора.

След като сте избрали осветителните тела за гардеробната стая, идва ред на мебелите, от които ще се нуждаете. Има няколко възможности: можете да се спрете на варианта с едно голямо гардеробно пространство за всички дрехи, обувки, аксесоари, бижута и други вещи, които възнамерявате да прибирате в гардеробната стая, или да заложите на отделни мебели, където да съхранявате принадлежностите си.


Ако не ви допада идеята за разполагането на стандартен гардероб в гардеробната стая, можете да се спрете на конфигурация от шкафове, рафтове и лостове за закачалки по свой собствен проект, която да отговаря на личните ви нужди и вкус.

Изборът на облекло, особено при дамите, понякога може да отнеме часове. По тази причина е отлична идея да помислите и за място за сядане в гардеробната стая, като например удобно кресло, тапицирана пейка или фотьойл.

Ако разполагате с малка спалня или друго подобно помещение, което сте решили да превърнете във функционална гардеробна стая, можете да кликнете ТУК и да разгледате моделите гардеробни стаи на Sogal Furniture.


« Назад към всички публикации