Как да се подготвите за поръчка на гардероб

Гардероб по поръчка е практична мебел, с проектирани специално за вашите нужди отделения и чекмеджета, в които ще можете удобно да подредите дрехите, бельото и аксесоарите си. С плъзгащи врати ще имате допълнително удобство, а и ще можете да изберете сами цвета или цветовете на новия ви гардероб.

Това е мебел, която ще ви служи дълго и затова не правете икономии и компромиси с по-евтин материал, с обикновени врати вместо плъзгащи, или без огледала.

Бихме искали да ви помогнем за подготовката за поръчката, за да можете заедно с дизайнера да оформите най-подходящия проект за новата ви мебел.

Гардероб с плъзгащи се врати

Измерване на стаята или на участъка от нея, в който ще бъде гардеробът

Можете да направите поръчка за гардероб, заемащ цяла стая, поместен в ниша или заемащ част от помещение. Трябва да се направят измервания, за да се установят подходящите размери на корпуса, както и на отделните секции.

Разбира се, дизайнерите ще направят това, но вие също можете да се подготвите с ориентировъчни размери, за да бъде ясно какво искате.

Избор на материали

За съвременните гардероби по поръчка се предлагат различни материали. Много ефектни са гардеробите, изработени от ламинирано ПДЧ, МДФ с естествен фурнир, МДФ лак мат, МДФ лак гланц. Направете избора си, като вземете предвид и другите мебели в стаята, за да си пасне гардеробът с тях както по цветове, така и по материали.

Направете си план на секциите в гардероба

Според дрехите, бельото и т.н., които ще съхранявате в новия гардероб, преценете колко рафта, отделения с лостове за закачалки и чекмеджета ще са ви необходими.

За дрехите, които не се мачкат, рафтовете са за предпочитане. А за лесно мачкащите се непременно предвидете достатъчно пространство в секция с лост, на който да окачвате закачалките с дрехите.

Поръчка на модулен гардероб

Може би не сте се замисляли за това удобство. Ако гардеробът е на модули, те ще могат да се преместват според необходимостта или за промяна, която освежава интериора. Непременно обсъдете с дизайнерите възможността за модулен гардероб, ако това е подходящо за вас. Например гардероб от два модула може да се разположи ъглово или модулите да се подредят един до друг. С три модула може да се получи и П-образно подреждане.

Кое е по-евтино – гардероб или гардеробна стая

Въпросът за цената е важен за всички, които искат да поръчат гардероб по индивидуален проект. Обикновено гардеробната стая излиза доста по-евтино. Затова, ако имате достатъчно стаи и можете да използвате една от тях като гардеробна, не се колебайте – това е чудесен вариант.

Гардеробна стая по индивидуален проект
В проектираната според вашите предпочитания гардеробна стая ще вместите дрехите и бельото на цялото семейство. Тези стаи са много функционални и в тях можете да подредите дрехи, бельо и други принадлежности по най-добрия начин.

Плъзгащите врати са най-доброто решение за затваряне на такава стая. И за тях можете да избирате от различни материали – МДФ, ламинирано ПДЧ, лакобел стъкло. Препоръчваме ви и огледалните плоскости за плъзгащи врати.

И така, трябва ви нов гардероб? А може би гардеробна стая? Какви материали бихте предпочели? От какъв материал да са плъзгащите врати? Какво разпределение в гардероба ще е подходящо за вашите нужди? Отговорете си на тези въпроси, направете ориентировъчни измервания, за да сте готови да обсъдите всички тези детайли с дизайнерите.


« Назад към всички публикации