Как с цвят да преобразите интериора на дома

Всяко жилище се нуждае от освежаващ ремонт поне веднъж на няколко години. Преди обаче да пристъпите към него, би било полезно да обмислите в какви цветове да пребоядисате стените, как по-рационално да усвоите наличната площ, дали се налага покупка на нови мебели или е достатъчно да освежите старото обзавеждане. Вижте няколко идеи как с частична цветова трансформация можете напълно да преобразите помещенията в дома.


Цветни интериорни врати


Лесно можете да придадете нов облик на помещението само с нанасянето на боя в свеж цвят върху вратата. Изберете дързък нюанс, за да превърнете вратата в акцент, или по-мека багра, за да се слее с декора. Бихте могли също да заложите на нова плъзгаща интериорна врата с дизайн и цвят по ваш вкус, изработена от материали по ваш избор – ламинирани плоскости, цветно или матирано стъкло. Интериорните плъзгащи врати освобождават място, тъй като се движат в една равнина. Това ценно предимство ви дава възможност да пренаредите мебелите в стаята за повече удобство или да добавите ново обзавеждане.


Акцентна стена в наситен цвят


Ако сте решили при ремонта да вмъкнете в декора дръзка багра, но не желаете да я прилагате за цялото помещение, може да я нанесете само върху една стена. Препоръчително е да изберете стена с прозорец или врата. За цвета на дограмата и вратата се спрете на неутрален светъл тон. По този начин ще олекотите визуалната тежест на стената в наситен цвят. Бихте могли да подходите алтернативно, като боядисате в дързък нюанс свободна стена и окачите на нея колекция от снимки или произведения на изкуството. Така ще създадете атрактивен акцент с артистичен привкус.


Цветни акценти в спалнята


В спалня с дизайн в неутрални светли тонове бихте могли да вмъкнете цветен акцент, като боядисате частично стената зад леглото, оформяйки с боя своебразна горна табла. Изберете ефектна багра, като например кралскосиньо или смарагдовозелено. Цветен фокус в спалнята би могло да бъде и легло с висока горна табла, тапицирана с дамаска в наситен тон. Свеж акцент в спалнята можете да постигнете и като заложите на плъзгащи се гардеробни врати в атрактивен цвят. Те биха могли да бъдат изработени от лакирани МДФ плоскости или лакобел стъклени панели в цвят и композиция по избор.


Ярки багри в кухнята


Умерена доза дързък цвят в кухнята ще освежи помещението, без да натоварва визуално интериора. Бихте могли например да заложите на висок кухненски шкаф с червени вратички, а останалото обзавеждане да изберете в бяло. Друг вариант е да комбинирате долни кухненски шкафове в неутрален нюанс с горни в ярък тон или обратно, като се постараете да запазите балансирана цветовата схема. Малък килим с десен в жизнерадостни цветове също би придал свеж облик на кухнята.


« Назад към всички публикации