Как спалнята да се сдобие с луксозен облик

Да придадете изисканост и лукс на спалнята е възможно и без да закупувате скъпи дизайнерски мебели и аксесоари. С креативен подход при обзавеждането на помещението можете да създадете интериор, подобен на декора в луксозна хотелска стая. Ето няколко идеи как да постигнете изтънчен облик на спалнята с немного средства.

Ефирни пердета около леглото

Ако вашата спалня е със сравнително голяма площ, можете да обособите в нея зона с мека мебел и масичка, където да пиете сутрешното си кафе или да четете вечер преди лягане. Монтирайте на тавана три корниза около леглото и окачете на тях ефирни, дълги до пода пердета в светъл неутрален цвят, за да създадете по този начин изящен параван от текстил, отделящ зоната за сън от къта с меката мебел. За прозорците в спалнята заложете на пердета от същата материя, за да постигнете стилова единност в дизайна.


Изобилие от интериорен текстил

Двуцветни тапети с изискан десен в неутрални багри, като например светлокафяво и бяло, ще придадат елегантност на декора, независимо дали сте избрали мебели за спалня в модерен или класически стил. В допълнение към тях, за да постигнете завършен луксозен облик на спалнята, добавете върху леглото няколко пухкави едноцветни завивки в бледи тонове и с разнообразна текстура. Върху тях разположете множество възглавници в наситен цвят, като можете да изберете и такива с шарка, която подхожда на килима и тапетите.

Ограничена цветова палитра

Ако възнамерявате да обзаведете спалнята си в еклектичен стил и разполагате с антични мебели от различни епохи и страни, заложете на белия цвят като основен, тъй като по този начин ще постигнете стилово единство в декора. За да се впише хармонично в подобна обстановка оформлението на леглото, не добавяйте към него балдахин. Изберете завивки и възглавници в бяло и кремав килим с фина керемиденочервена шарка, който ще се превърне в изискан акцент в интериора.


Метални отблясъци

Обзавеждане за спалня с метални или огледални елементи, отразяващи светлината и внасящи доза изискан блясък в помещението, може да трансформира и най-обикновения интериор в атрактивен декор. Заложете при мебелирането на спалнята на огледала и картини в рамки със сребристо или златисто покритие, скрин с огледални чекмеджета и декоративни предмети с матова металическа повърхност.

Модерен стил в топли цветове

Цветова палитра в приглушени оттенъци на кафявото, червеното и жълтото е отличен избор за спалня в модерен стил с луксозно излъчване. Тапицираните легла с изчистен дизайн и висока горна табла са изискано обзавеждане за съвременната спалня и несъмнено придават класа на декора. Изберете легло с капитонирана табла с тапицерия в тъмнокафяво, добавете кувертюра в същия цвят, завивки и няколко възглавници в бяло, за да създадете перфектна фокусна точка в спалнята. Заложете на гардероб, нощни шкафчета и скрин с тъмен дървесен декор и златист обков и на двойка ниско спускащи се от тавана осветителни тела тип глобус.


« Назад към всички публикации