Какви мебели да изберем за споделена детска стая

Споделената детска стая е необходимост, когато имате повече от едно дете, а в жилището ви не може да се обособи отделно помещение за всяко от тях. Едно от най-големите предизвикателства при обзавеждането на споделена детска стая е да намерите достатъчно място за съхранение на дрехите, обувките, играчките и ученическите пособия на две или повече деца в едно-единствено помещение. Ето няколко креативни идеи на какви мебели да заложите, за да бъде споделената детска стая функционална и удобна.

Изберете двуетажни легла
Двуетажните легла са класически избор при обзавеждането на споделени детски стаи, тъй като са отлично решение в усвояването на пространството, при което в помещението остава достатъчно свободно място за други мебели за детска стая, като гардероби, шкафове и бюра, както и за зона за игри. С такива легла не само може да се оползотвори вертикалното пространство, но и да се осигури място за съхранение, като около тях се разположат шкафове и открити лавици. Можете също така да заложите на легла с вградена в тях ракла или чекмеджета, за да има повече място за детските вещи.  


Заложете на мебели за детска стая с двойно приложение
Многофункционалните мебели са задължителен елемент в споделената детска стая с малка площ. Шкафовете за играчки са идеално решение за съхранение. Те могат да бъдат позиционирани до леглото, под прозорците или до стената. Върху шкафа можете да разположите меки възглавници и по този начин да го превърнете в комфортно място за сядане около масата за игра или в кът за четене. По подобен начин можете да заложите на секция, която включва и детско бюро. Тя ще изпълнява функцията както на удобна мебел за съхранение, така и на кът за учебни занимания.

Мебелирайте детската стая с етажерки
Рафтовете са креативно решение за организация на вещите в детската стая. Благодарение на олекотения си дизайн и малката си дълбочина, етажерките не затрудняват движението в стаята. Те осигуряват доста място за детските книжки и играчки, тъй като могат да бъдат проектирани със сравнително голяма височина. Можете да разположите етажерките над бюрата, шкафовете и дори над вратата на стаята за принадлежности, които не се използват често. На ниските рафтове поставете вещите на малките деца, а на горните – тези на по-големите, за да усвоите максимално вертикалното пространство.


Композиция от различни по размер лавици в няколко ярки цвята може да се превърне в ефектен стенен акцент в декора на споделената детска стая. Този подход позволява и креативно разпределение на пространството за съхранение между децата - всяко от тях ще може да подрежда вещите си на рафтовете в любимия му цвят.

Използвайте кукички
Кукичките ви позволяват едновременно да декорирате и организирате пространството. Те също така улесняват децата в намирането на облеклото за деня. Благодарение на малките си размери, кукичките могат да бъдат много ефективно решение при подреждането на дрехите в детската стая. Те могат да бъдат монтирани на стената в тесни ниши, където няма възможност да се поместят мебели.

Ако ви предстои обзавеждане на детска стая, можете да кликнете ТУК и да разгледате мебелите на Sogal Furniture.


« Назад към всички публикации