Какво да предприемете, когато обзавеждате малки помещения - част I

Обзавеждането на малки стаи в жилището не е от най-леките задачи. Често се допускат някои много съществени грешки в оформлението на интериора. Ето някои полезни съвети, които да вземете предвид, когато обзавеждате малко помещение.

Не претоварвайте интериора с твърде много мотиви и текстури

Изберете един елемент от обзавеждането, който да играе ролята на фокусна точка за вашата стая. Това може да бъде красива мека мебел с тапицерия с интересна шарка в свежи цветове. Аранжирайте останалата част от обзавеждането в по-неутрални тонове и по този начин вашият акцентен елемент ще изпъкне на фона на останалите, а стаята ще изглежда светла и просторна.

Не забравяйте за гърбовете на вратите

Усвоете това иначе неизползваемо пространство зад вратата на килера. Монтирайте рафтове или метални кошници на вътрешната страна на вратата и по този начин ще си осигурите допълнително място за прибиране на препарати, ролки с кухненска хартия и всякакви други домашни пособия.

Не се страхувайте да боядисате цялото помещение в един и същ цвят

Размийте границите на пространството като използвате нюанса, който сте избрали за стените, и върху тавана. Така ще създадете интериор със стилна визия.

Не се притеснявайте да окачите някои мебели

Помислете за възможността да монтирате рафтове или бюро на стената. По този начин ще оползотворите по-гъвкаво пространството. Този тип обзавеждане не изисква никакво подово пространство и заема съвсем малка част от вертикалното, но е изключително функционално.

Не забравяйте за мястото под стълбите

Вграждането на удобна мебел, с която да намерите приложение на неизползваемото пространство под тях, е много функционално решение, което не бива да пропускате. Шкафът под стълбите ще ви осигури допълнително място за съхранение на всякакви принадлежности или обувки.
Възползвайте се от антрето

В малките жилища трябва максимално да усвоите наличното пространство, включително и в антрето. В зависимост от големината му можете да сместите в него работен кът с бюро, стол и компютър, минибар или дори да обособите мокро помещение за пералнята с помощта на плъзгащи врати като тези на Sogal Furniture.

Не си поръчвайте твърде масивни мебели

Заложете на обзавеждане със семпла форма, изчистени линии и компактен дизайн. Изберете дивани и канапета без подлакътници, за да спестите пространство.

Ако търсите обзавеждане за жилището си, кликнете ТУК и разгледайте мебелите, проектирани и изработени от Sogal Furniture.


« Назад към всички публикации