Какво да предприемете, когато обзавеждате малки помещения - част II

В декорирането на малко жилище без съмнение трябва да проявите повече креативност и изобретателност. Възползвайте се от тези идеи, за да оползотворите в максимална степен пространството, с което разполагате.

Не забравяйте за мястото под леглото

Едно от най-практичните, но в много случаи неусвоено пространство от дома е това под леглото в спалнята, където бихте могли да съхранявате дрехи, спално бельо и завивки, кувертюри и други вещи, стига да закупите или поръчате модел с вградена под матрака ракла или отделни модули и чекмеджета.

Не прибързвайте със заключението, че в помещението няма място за повече мебели

Възползвайте се максимално от пространството в ъглите на вашата всекидневна, като разположите там модулна секция или дори бюро. А за ъгъл в спалнята можете да изберете голям ъглов гардероб с функционално разпределение като тези, изработени от Sogal Furniture.

Не се ограничавайте само до конвенционалните места за сядане

Много хора смятат, че модулните дивани и канапета не могат да се използват в малки помещения, но всъщност понякога те изискват дори по-малко подово пространство в сравнение със стандартните ъглови холови гарнитури.

Понякога е по-добре да изберете голям килим за малката стая

Голям килим, заемащ цялата подова площ на стаята, създава илюзия за по-широко и просторно помещение. Изберете килим с десен и цвят, които се съчетават и допълват цветовата схема на интериора.




Не се страхувайте да комбинирате различни видове дърво

Ако сте любители на дървесината, можете да изберете дърво с тъмен цвят за ламперията, който да е в контраст с масивния дървен паркет в светъл нюанс. Също така е добре да подредите плоскостите на ламперията и паркета срещуположно едни на други: вертикално за паркета и хоризонтално за ламперията.

Винаги можете да добавите голям и функционален гардероб

Изграждането на гардероб от пода до тавана, за който сте избрали удобна конфигурация от отделения с лостове за закачалки, чемкеджета и рафтове, винаги е удачно решение за малкото помещение. Изберете за вашия гардероб красив модел плъзгащи врати в зависимост от цветовата схема и интериорния стил, на който сте се спрели. Кликнете ТУК и разгледайте гардеробите с плъзгащи врати на Sogal Furniture.

Не окачвайте малко огледало в малка баня

Огледалата са с важна роля в интериорния дизайн, особено в малките помещения. Ако вашата баня е с малка квадратура, заложете на голямо огледало с интересен дизайн, което визуално ще разшири пространството.


« Назад към всички публикации