Креативно приложение на плъзгащите врати в дома

Когато обмисляме вътрешното оформление на помещенията в дома си, плъзгащите се врати може и да не попадат сред основните акцентни елементи, които планираме за декора. Те обаче, освен че са функционални разделители на пространството, могат да бъдат и страхотна фокусна точка в интериора. Ето няколко примера за това.


Един от начините, по които можете да използвате плъзгащите врати, е да закриете килера и пералното помещение. Ще постигнете невероятен ефект в декора, ако заложите на врата в открояващ се нюанс, който много обичате, но не можете да приложите другаде в интериора, като например коралово или тюркоазено. Ако изберете плъзгащи врати с дървесна текстура, те ще добавят топлина към интериора. Можете да затворите и трапезарията със стилна плъзгаща врата и по този начин да й придадете несравним чар. Съвременните интериорни плъзгащи врати се предлагат в голямо разнообразие от дизайни и цветове, поради което могат да се съчетават с различни стилове в интериорния дизайн – от модернистичен и индустриален до рустикален и провинциален.

Съществуват много невероятни и нетипични начини, по които можете да използвате плъзгащите врати в дома си. Ако не ви липсва дързост и екстравагантните интериорни решения не ви плашат, вижте няколко идеи, които могат да ви се сторят доста интересни.


Използвайте стари рустикални плъзгащи врати и си направете от тях уникална табла за леглото. За целта ще се нуждаете от модел плъзгащи врати, които са с необработена повърхност. С такава табла на леглото ще постигнете запомнящ се рустикален облик на спалнята.

Вместо да разполагате секция или TV шкаф във всекидневната, можете да монтирате телевизора си в плитка ниша в стената, която да затворите с ефектна плъзгаща врата с две срещащи се крила. По този начин, когато не се използва, телевизорът ще бъде скрит зад плъзгащата врата.

Голяма плъзгаща врата определено би била полезна добавка към всяка кухня. Можете да я изберете в ярък цвят, който силно да контрастира на цветовата схема в помещението. По този начин тя ще се открои и ще се превърне във фокусна точка в декора. Например червена плъзгаща врата между кухнята и трапезарията никога няма да остане незабелязана.


Домашният офис също може да бъде помещение, подходящо за монтиране на плъзгащи врати. Можете да се спрете на тях, за да обособите малък домашен офис в дадено помещение. Плъзгащите врати със сигурност ще послужат като по-надеждна преграда от завесите, когато се нуждаете от уединение, за да се концентрирате върху работата си.

На практика можете да ползвате преградни врати във всички стаи от жилището си. Ако се интересувате от плъзгащи врати със съвременен дизайн и надеждни системи за плъзгане, кликнете ТУК и разгледайте моделите на Sogal Furniture. Фирмата проектира и изработва плъзгащи се врати по индивидуален проект.


« Назад към всички публикации