Кухни с модерно звучене

От доста време вече не свързваме кухнята само с типичните уреди – печка, съдомиялна, хладилник, както и маса, обикновено с четири стола. Тя не е само място, където само да закусваме, обядваме и вечеряме, а стая, която ни посреща с модерно звучене на интериора. Привържениците на този стил са много и това е обяснимо. Превърнете кухнята си в елегантна стая, където ще се чувствате като в луксозен ресторант. Животът на цялото семейство ще се промени с модерна кухня.

Започнете от вратата
Традиционните врати не създават още от прага усещане за модерен стил, със семпла елегантност. Заменете обикновената врата с плъзгаща. Тези врати са удобни, а освен това подсказват и на гостите ви, че зад тях се крие не типична, обикновена кухня.
Можете да изберете между двукрила или еднокрила плъзгаща врата. Изборът ще зависи и от пространството, което имате.

Шкафчетата, подът, таванът
Защо разглеждаме тези елементи на кухнята заедно? Защото, ако са изработени от дърво, в един нюанс, те ще създадат фон, привличащ с красотата на естествения материал. Облицовката на тавана си струва!

Осветителните тела
Няколко абажура над кухненската маса или плот ще раздвижат допълнително дизайна. Можете да ги редувате в контрастни цветове – например два бежови и два жълти. А можете да комбинирате и абажури в различни форми. Изборът е ваш, а асортиментът, който намерите в магазина за осветителни тела, ще ви подскаже каква схема да изберете. С енергоспестяващи крушки няма да е проблем да осигурите повече светлина в кухнята.

Отделянето на кухненските уреди от къта за ядене
Ако имате просторна кухня, добре е да отделите къта за ядене, с масата и столовете, от частта, в която ще се готви – с готварската печка, хладилника, фризера, плота, на който ще обработвате продуктите.
И тук плъзгащата врата е лесно и стилно решение. Тя ще загради като отделно пространство сектора, в който се готви. А ако домакинята иска да общува с по-близки гости и с членовете на семейството, докато готви, вратата може да е отворена.

Метал и стъкло
Кухнята, решена с използване на тези два материала, също ще ви допадне много. Металните рамки на плъзгащата врата, на плота на масата, на витрините на кухненските шкафчета ще контрастират елегантно със стъклото. Блясъкът на материалите ще добави усещане за пространственост, което е подходящо за малки кухни.

Плъзгащата врата
За плъзгащата врата можете да избирате между стъкла с различен дизайн. Използваното в плъзгащи врати стъкло е здраво и няма да се безпокоите, че лесно ще се пукне или счупи.

Спестете място в малката кухня от метал и стъкло
Под плота на масата, изпълнен от стъкло, е добре да има рафтче, на което можете да поставите кош със салфетки, прибори и други неща, които ви трябват редовно, когато подреждате масата. Тук можете да подредите и миксера и блендера, за да използвате рационално тази площ.

Модерната кухня е задължителна за всеки дом
Модерните решения за кухнята превръщат тази стая в привлекателно място, където можете не само да прекарвате приятни часове, комбинирайки удоволствието от домашната храна с насладата от интериора. Поканете гости в кухнята, където стилът не отстъпва на обстановката в луксозен ресторант. Изберете модерния вид за вашата кухня, заслужаваща да бъде най-уютното място в дома.


« Назад към всички публикации