Леглата и матраците за деца

Леглото и матракът са много важни не само за възрастните. Те са от огромно значение за комфорта на децата, докато спят или си почиват. Изработването на легло по поръчка е много добра стъпка към осигуряването на подходящите условия за отдих на вашите малчугани.
За удобството също така е важно детското легло да има допълнителни шкафчета, ракла, рафтове. Така се получава мебел, която събира и удобство за спане и почивка, и удобство за съхранение – на завивки, чаршафчета и дрешки.

Мислете в перспектива
Вярно е, че много неща се използват от децата за кратко време, тъй като те растат бързо. Класически пример за това са дрехите. Що се отнася до леглото, тук трябва да избирате, мислейки в перспектива – до колко годишна възраст ще може да се използва то и дали в течение на времето ще може да се адаптира така, че да осигурява максимално удобство.

Проучете предлагането и сравнете, преди да направите избора
Както готовите легла, така и тези по поръчка ви предлагат различни варианти. Проучете предлагането, за да изберете най-подходящия за вас вариант.

Адаптирането на леглото към израстването на детето
За бебетата се избират легла с по-нисък център на тежестта. Но по-нататък за по-голямото дете центърът на тежестта трябва да е по-високо. Затова търсете легло, чиято конструкция позволява промяна на центъра на тежестта.

Особено важно е леглото да има преграда, която предпазва от падане. За по-големите деца не е необходима такава преграда. Леглата, които са със смъкване и вдигане на предната преградна част, се използват с вдигната преграда през бебешкия период и със смъкната по-нататък за израсналото дете.

За матрака
Много важно е да осигурите подходящ матрак за детското легло. За бебето той трябва да е тънък и да не е мек. Причината е, че в дебел и мек матрак бебето потъва по-лесно и има риск от задушаване.

Материята е най-добре да е памучна и да не е преминала през химическо обработване. Друг вариант е матрак от латекс.

Спалното бельо- чаршафи и завивки
На първо място отново ще напомним, че естествените материали, най-вече памук, са най-подходящи за спално бельо.
Когато застелете чаршафите, те трябва да са подпъхнати под матрака и много добре опънати. Така по време на спане на бебето няма да се нагъват.
Възглавничката трябва да е ниска и също да не е мека – причината е както при матрака. Главата на бебето не трябва да потъва в нея дотолкова, че да има риск от задушаване.
Завивката трябва да е лека, за да може бебето да се чувства комфортно. Но в студеното време трябва да осигурите достатъчно топла завивка.
Добър избор за бебето е спалният чувал. Така гарантирано няма да се отвива при спане, когато мръдне или се обърне. Но спалният чувал е удобен само за малки бебета, Когато достигнат етапа, на който могат да се обръщат, спалният чувал започва да създава риск от задушаване или нараняване.

И така – адаптивност на леглото и не мек матракът
Ето двата основни критерия, по които да изберете легло и матрак. Допълнете с подходящо спално бельо от памук и вашето мъниче ще се чувства комфортно, с легло за приятен отдих с удобства, а след като поотрасне, ще смените центъра на тежестта и ще махнете предната преграда, за да може от бебешко да се получи детско легло.


« Назад към всички публикации