Лесни проекти за трансформация на гардероба - част I

Удобните гардероби и гардеробни стаи са необходимост за съвременния дом и важна част от обзавеждането, при избора на която си заслужава да се вложат време и средства, за да разполага жилището с максимално по обем и добре конфигурирано пространство за съхранение на дрехи, обувки и аксесоари. Без значение колко голям е вашият гардероб, с добавянето на някои дребни елементи може значително да се подобри неговата функционалност. Ето няколко лесни идеи за оптимизиране на гардероба, за да може обемът му да се оползотворява наистина пълноценно.

Използвайте подходящи закачалки

За да поддържате облеклото си в безупречен вид, си набавете подходящи закачалки за него – за дрехите от деликатна фина материя ползвайте луксозни закачалки, облечени в сатен, а саката, якетата и палтата окачете на дървени закачалки.

Монтирайте перфорирана плоскост на вратата на гардероба

Перфорираната плоскост, монтирана върху вътрешната страна на гардеробната врата, е чудесно приспособление за съхранение на леки аксесоари като колани, шалове, колиета, малки несесери и чанти и други. За тази цел е необходимо да си набавите и метални кукички, които да окачите на плоскостта на определено разстояние една от друга, в зависимост от размерите на вещите, които ще закачвате на тях. Освен че не е скъпа, тази система за съхранение на дребни принадлежности е гъвкава и може лесно да се пренарежда с разместване на кукичките.

Прибирайте обувките в прозрачни кутии

Закупете си прозрачни пластмасови кутии за съхранение на обувки и ги подредете на най-горния рафт на гардероба. По този начин ще запазите обувките си в отлично състояние, а и лесно ще откривате чифта, който ви е необходим.

Съхранявайте аксесоарите си в прозрачни пластмасови контейнери

Прозрачните пластмасови контейнери са незаменимо допълнение към гардероба в спалнята, в което можете да съхранявате шалове, бельо и колани.
Закачете чантите си на кукички в гардероба

Издръжливите метални кукички са много полезно и евтино средство за съхранение на висящите вещи в гардероба. За да спестите място, може вместо да подреждате чантите си на рафтовете или в чекмеджетата на гардероба, да ги окачвате на лоста за закачалки с помощта на кукички.

Прибирайте отделно неподходящите за сезона дрехи

За повече удобство подредете дрехите си на отделни рафтове в зависимост от сезона, за който са предназначени. Тези за текущия сезон е най-добре да бъдат на по-долен рафт, а зимните пуловери, от които не се нуждаете през лятото, може да съхранявате сгънати в кутии за дрехи от текстил, които да приберете на по-горен рафт.

Ако смятате, че е настъпил моментът за смяна на стария ви гардероб с нов - по-голям и по-функционален, може да кликнете ТУК и да разгледате моделите гардероби на Sogal Furniture.


« Назад към всички публикации