Лесни проекти за трансформация на гардероба - част II

Реорганизацията на гардероба обикновено идва на дневен ред, когато той е препълнен или трудно намирате дрехата, която търсите. С малки подобрения в разпределението на пространството и в подредбата на съдържанието му, както и с добавянето на някои елементи, гардеробът може да бъде напълно трансформиран. Вижте още няколко практични идеи за по-функционален гардероб.

Добавете огледало

Огледалото е необходим елемент от съвременните гардероби и гардеробни стаи. То може да се монтира на гардеробната врата или да се окачи на стената в гардеробната стая. Естествено голямо огледало, в което можете да се огледате в цял ръст, би било перфектното решение, а то лесно може да се осъществи, като си закупите гардероб с огледални врати. В случай че се нуждаете от такъв, но изработен по поръчка спрямо размерите на вашата спалня, кликнете ТУК и разгледайте вариантите за плъзгащи гардеробни врати на Sogal Furniture, сред които освен огледални ще откриете и модели с ефектно лакобел стъкло.

Поставяйте етикети

Малките етикети с надпис, като например "дълги ръкави", залепени на рафта, под определена купчина еднотипни сгънати дрехи, ще ви помогнат да организирате много по-добре съдържанието на гардероба и да се ориентирате по-бързо при избора на облекло.

Добавете телени разделители в отделенията на гардероба

Разделителите за рафтове са много функционален аксесоар, който ще ви помогне с лекота да поддържате гардероба си спретнат и идеално подреден. Те ще предотвратяват свличането встрани и разместването на купчините от сгънати пуловери или блузи и ще ги придържат безупречно подредени във височина.

Групирайте дрехите си по тип или по цвят

Един от най-ефикасните начини да поддържате организиран и подреден гардероб е да групирате дрехите в зависимост от предназначението им - дънките на едно място, блузите на друго, тениските на трето и т. н. Така ще ви бъде по-лесно да избирате облеклото си. Друг способ за подреждане на гардероба е групиране на дрехите по цвят - от по-светлите към по-тъмните.
Дръжте подръка малка сгъваема стълба

Едно от най-функционалните решения за осигуряване на максимално пространство за съхранение на дрехи и други вещи е изграждането на вграден гардероб от пода до тавана и от стена до стена. При този вариант се използва цялото налично вертикално и хоризонтално пространство. За да достигате горните рафтове на такъв гардероб, ще ви е необходима малка сгъваема стълба, която може да държите сгъната в гардероба или отвън, в близост до него, за да ви е на разположение, когато ви потрябва.

Ако се нуждаете от нов гардероб, можете да кликнете ТУК и да разгледате разновидностите от модели гардероби на Sogal Furniture. Специалистите от фирмата могат да изработят модерен гардероб с плъзгащи се врати, проектиран спрямо размерите на вашето помещение или ниша и с дизайн по ваш вкус.


« Назад към всички публикации