Линеен гардероб - удобство за цялото семейство

Линеен гардероб за всички дрехи и бельо решава проблема за съхранение на тези толкова важни лични принадлежности. Удобството на този вид разполагане на всички отделения – рафтове, чекмеджета, лостове за закачалки, покрай цялата дължина на стената, е в голямото пространство. В просторна стая дължината за изграждане на гардероба е голяма и достатъчна за побиране на дрехи и бельо на всички членове на семейството.

Пестене на пространство с линеен гардероб

Гардероб от този тип може да се поръча и за коридора, за да е възможно пространството в останалите помещения да се използва за други цели или просто да има повече свободно място.

Линеен гардероб
В къща на два или повече етажа линейният гардероб може да се изгради под стълбището, като в най-високата част са отделенията за дрехи на закачалки, а в останалата - рафтовете и чекмеджетата.

Специалистите посочват, че най-малката оптимална площ за линеен гардероб е 2х2 метра.

Вие ще прецените къде възнамерявате да разположите гардероба. Изработването по поръчка дава възможност да го планирате за стаята, която ще ви бъде най-удобна за тази цел. Можете да се посъветвате и с интериорни дизайнери.

Най-удобни за линеен гардероб са плъзгащите врати

В унисон със стремежа към все по-голям минимализъм и изчистеност на дизайна на домашния интериор са плъзгащите врати. Изберете този тип врати за елегантен вид и лесно отваряне. Те пестят и място, за разлика от вратите на панти, което е важно за по-ограничено пространство, например ако линейният гардероб е в коридор. Но дори и да имате достатъчно място в стаята, линеен гардероб с плъзгащи врати е отличен избор, тъй като те са модерен и функционален елемент, който впечатлява.

Преценете колко рафта и чекмеджета са ви необходими

Според облеклата на членовете на семейството, чиито дрехи и бельо ще се съхраняват в гардероба, можете да прецените дали ще поръчате повече чекмеджета, или ще са ви достатъчни само няколко за чорапи и бельо. Рафтовете са по-удобни, защото след като отворите вратите на гардероба, веднага се виждат наличните блузи, ризи, панталони и т.н. Така можете по-лесно и бързо да направите избора на дрехи за деня или за случая.

Непременно предвидете врата с огледало за линейния гардероб

Огледалото е необходимо удобство за преценка на външния вид, след като подберете тоалета за излизане. Огледалната врата на гардероба ще ви дава възможност веднага да видите как изглеждате и да подберете например друга блуза или сако, ако прецените, че първоначалният ви избор не е удачен за делови или официален тоалет за деня.

Линеен гардероб с огледални плъзгащи врати
Огледалото в коридора или антрето също е удобно за последна проверка на вида ви преди излизане. Но огледалото на гардеробната врата ще ви пести време, за да се видите веднага след обличане на тоалета и да направите корекции, ако е необходимо.

За добра преценка на вида ви е важно да има подходящо осветление. Най-добро осветление се постига с един източник на светлина над огледалото и два отстрани, малко по-ниско от нивото на очите. Важно е светлината да е мека и разсеяна – тя е най-близка до естествената слънчева светлина.

Линейният гардероб с плъзгащи врати е удобство и необходимост за всеки дом. Важно е да подберете мястото му така, че да можете да поберете дрехите и бельото на всички от семейството. Ако това е гардероб само за стопанката на дома, може да се планира и в по-малки размери. По преценка на семейството и ако имате достатъчно пространство, поръчайте два или повече такива гардероби, за да имате място за съхранение на дрехи и бельо за всички.


« Назад към всички публикации