Модерни цветови комбинации за спалнята

Удобните мебели в спалнята осигуряват комфорт и качествен сън, а добре подбраните цветове предразполагат към релаксация и презареждане с нови сили. Балансираната палитра създава приятна и уютна обстановка в този специален кът от дома.

Преди да пристъпите към избора на цветове, решете в какъв стил ще оформите спалнята. Помислете за всички варианти, които ви допадат – модерна, минималистична, класическа или винтидж спалня. Ако помещението е малко, изберете само най-необходимите мебели, така че да има повече свободно пространство. Заложете на гардероб с плъзгащи врати, който ще спести място.

Гардероб с плъзгащи врати - огледални

Огледалните врати на гардероба ще разширят оптически стаята. Подобен ефект се постига и с плъзгащи врати от лакобел стъкло. Широката палитра от студени, топли и неутрални тонове, в които се предлага този вид цветно стъкло, позволява неограничени решения за дизайна на плъзгащите врати. Вратите от ламинирани плоскости или МДФ с естествен фурнир внасят мекотата на дървесната текстура в интериора. Възможен е и дизайн, съчетаващ различни повърхности, който превръща плъзгащите врати в уникален акцент в спалнята.

Цветовата палитра, подходяща за спалнята, е много разнообразна. Модерни комбинации са двойките цветове като кафяво и кремаво, лавандула и мръснобяло, светлосиньо и жълто, светлокафяво и ментовозелено, прасковено и бяло, индиго и бяло. Приглушената цветова схема има успокояващ ефект, докато ярките багри като червено и жълто са вибриращи и енергизиращи.

Кафяво и кремаво

Кафявият цвят носи усещане за сигурност, стабилност и връзка с природата. Мебелите за спалня в кафяво ще изпъкнат страхотно на фона на кремави стени. Съчетанието на кафяво с кремаво безспорно е класически избор, който винаги създава уютна обстановка. Добавянето на акценти в розово ще внесе романтична нотка в интериора.

Плъзгащи врати за гардероби и ниши

Лавандула и мръснобяло

Лилавият цвят в спалнята ще допринесе за пълноценната почивка от напрегнатото ежедневие. Независимо от стила, интериорът в такива цветове може да бъде романтичен и оригинален, ако всички елементи се допълват взаимно.
Бели мебели и светли лавандулови стени са идеална комбинация за спалня в класически или провинциален стил. Тъмните мебели с изчистени линии са подходящо решение за спалня с модерен дизайн.

Светлосиньо и жълто

Синьото се свързва със спокойствие и хармония и се вписва съвсем естествено в декора на спалнята. Светлосини стени и детайли в жълто са свежа комбинация, която носи настроение. Гардероб и легло в бяло или в светъл дървесен декор допълват балансирано тази цветова палитра.

Светлокафяво и ментовозелено

Ментовозеленото изглежда еднакво привлекателно както като основен цвят в спалнята, така и като акцент. В комбинация със светлокафяво създава лека и успокояваща обстановка, идеална за спалнята. Най-подходящо допълнение към това цветно дуо са мебели за спалня в бежово или бяло.

Гардероб с плъзгащи врати - комбинация от ламинирани плоскости и лакобел стъкло

Прасковено и бяло

Палитрата от нюанси на цвета праскова е много богата и лесно може да се съчетае с всеки интериорен стил. В зависимост от интензивността на избрания нюанс, може да се създаде уютна и романтична обстановка, или по-дързък, изпълнен с енергия интериор. На стени в наситени прасковени тонове подхождат тъмни мебели за спалня. Легло и гардероб в светъл цвят се съчетават най-добре с бледи прасковени нюанси.

Индиго и бяло

Класическата комбинация от тъмносиньо и бяло може да бъде осъществена в спалнята по безброй начини. Като цвят на стена, индиговото въздейства успокояващо. Съчетава се перфектно с мебели за спалня в бяло или в дървесни декори. Завладяващ акцент може да се постигне, ако стената зад леглото се декорира с тапет с флорални мотиви или пейзаж в индигово и бяло.

Релаксиращата атмосфера в спалнята ни помага да се отпускаме вечер преди лягане, а сутрин да се събуждаме отпочинали и пълни с енергия. Палитра от любими цветове и удобни мебели, обединени в балансиран интериор, превръщат спалнята в уютен и привлекателен кът.


« Назад към всички публикации