Модерни цветови палитри за дневната стая

Изборът на цветова схема е важно да предхожда обзавеждането на дневната стая, тъй като ако сте се спрели на комбинация от определени багри, значително по-лесно ще се ориентирате в подбора на мебелите и аксесоарите. В случай че ви предстои обновяване на всекидневната, придайте стилен и съвременен облик на помещението, като заложите на някоя от най-предпочитаните цветови палитри.

Бели стени, мебели в дръзки цветове и акценти в черно


Ако в зоната за сядане сте решили да оформите композиция от мека мебел с тапицерия в контрастни багри, например синьо и златисто, заложете на бели стени. Холните секции изберете в топли кафяви тонове. Създайте акценти в декора, като добавите помощни масички в черно. За цветовете на подовата настилка, килима и завесите се спрете на светли неутрални тонове – землистокафяво, сиво и бежово, на чийто фон ефектно ще се откроява конфигурацията от мебели за дневна в контрастни багри.


Стени в мръснобяло, съчетани с обзавеждане в сиво и черно


За да постигнете изискан интериор на дневната стая, заложете на палитра от бяло, черно и сиво. Създайте неутрален фон, като боядисате стените в мръснобяло. Изберете мека мебел с дамаска в светлосиво и холна маса с плот, имитиращ бетонова или мраморна повърхност. На пода може да положите паркет в светлобежов цвят със сивкав оттенък, а върху него да постелите килим със семпла шарка в бледосиво и черно. Придайте завършеност на декора, като добавите акценти в черно – например помощни масички, декоративни възглавнички и осветителни тела в този цвят.


Сиви стени и мебели в комбинация с дървесни акценти


Светло и уютно помещение можете да постигнете, ако заложите на стени и под в бледосиво и изберете обзавеждане за дневна в по-тъмни нюанси на цвета. За меката мебел може да се спрете на дамаска в гълъбовосиво и да я освежите, като добавите декоративни възглавнички в светли сини и розови тонове. Изберете холни секции с олекотен дизайн, в по-наситен сив цвят. Оформете акцент в топли кафяви нюанси, като положите ламперия с дървесен декор на една от стените в дневната стая.


Стени в кремаво и светлозелено, мебели в кафяво


Заложете на блед кремав цвят за три от стените в дневната стая, а четвъртата боядисайте в много светъл зелен нюанс. На пода положете дървена настилка в светлокафяво. Меката мебел изберете с тапицерия в бяло или кремаво. За холната маса и етажерките се спрете на модели с топъл дървесен декор, който хармонично допълва цвета на стените и внася усещане за топлина в интериора.


Светлосини стени, съчетани с мебели в бежово и кафяво


Боядисайте стените в блед син цвят и създайте контраст, като изберете мека мебел в бежово. За холните секции се спрете на конфигурации в цвят канела. Обособете фокус в дневната стая, като добавите две кресла с дамаска в тъмносиньо и шарен килим в бежово, светлосиньо и малиновочервено. Заложете на акценти в златисто, за да внесете доза блясък в интериора.


« Назад към всички публикации