Най-важните мебели, които трябва да си купим, когато се местим в ново жилище

Ако сега се настанявате в първото си жилище и не знаете какво точно трябва да си купите, за да го направите функционално, тази статия ще ви бъде много полезна, защото в нея сме събрали всички мебели, от което ще имате нужда. 

Легло, което да издържи много дълго

Човек прекарва средно 1/3 от целия ден в леглото си, затова трябва да търсите такова, което е комфортно и в същото време добре направено. Съветваме ви да изберете възможно най-добрия вариант, който можете да си позволите. Все пак ще го ползвате в продължение на 10 години или дори повече. Имайте предвид, че най-скъпите легла невинаги са най-добрите решения. Ако в момента не можете да си позволите да инвестирате сериозна сума в леглото, си купете надуваемо, което след това лесно може да отиде в гостната. Когато избирате спалня, обърнете внимание на следните характеристики: подходящ размер, твърдост и повърхност.

Маса за хранене

Повечето кухненски маси са кръгли или правоъгълни, но най-добре е да започнете с квадратни или кръгли, които да се разтягат и да събират още хора. Преди да инвестирате в маса за хранене, може да поставите шперплатен плот върху твърда основа и да го покриете с дълга до пода покривка.

Столове за кухнята

Изберете си красиви кухненски столове, за да добавите красота и цвят в своята трапезария. Те трябва да са достатъчно удобни, за да можете да седите на тях по време на дълги вечери и гостувания на приятели. Дървените столове не са скъпи, но тапицираните определено ще се окажат много по-удобни. Винаги можете да сложите калъф върху нетапицираните столове, за да променяте сезонно вида им. Столовете с облегалки за ръце са много луксозни и удобни и могат да се пренасят лесно във всекидневната, когато се нуждаете от допълнително място за сядане.

Удобен диван

Диваните се предлагат в много форми, стилове, цени и тапицерии. И тук нашият съвет е да изберете най-доброто, което можете да си позволите. След леглото това е най-важната тапицирана мебел в жилището. Заложете на масивна дървена рамка и ръчно шита тапицерия от привлекателен и износоустойчив плат. В началото няма да има нужда да избирате декоративни възглавнички, но в определен момент ще ви се наложи да направите тази красива добавка към холната си гарнитура. По отношение на дивана ще трябва да обърнете внимание на много неща: дължина, форма на облегалките за ръце, брой възглавници, обикновена или шарена тъкан и т.н.

Скрин със шкафчета

Скрин със шкафчета са полезни за всяка стая в жилището. Ако поставите такива до банята, може да съхранявате там кърпи и спално бельо, в спалнята – дрехи, а във всекидневната може да държите в тях дискове, игри, книги или офис консумативи. В коридора можете да складирате шалове, шапки и ръкавици. Изберете си скрин, който да е едновременно подвижна и с класически вид.

Многофункционален гардероб 

Няма друга мебел като гардероба по отношение на събирането на дрехи и спално бельо или скриването на телевизор в спалнята. Това е една от най-универсалните мебели, които можете да си купите. С нея ще добави красота и функционалност в абсолютно всяка стая от жилището си.

Осветление и лампи

В старите домове често си използват силни лампи, монтирани на тавана. Инсталирайте си LED контролери, които да контролират потока на светлина в жилището. Поставете си подови или настолни лампи близо до местата за сядане. Лампичките, които се монтират на стената, са страхотна добавка към леглата. Изберете абажур, направен от ефирна материя, който да свети във всички посоки, или изработен от метал модел, който да насочва светлината, накъдето пожелаете. Уверете се, че ще се запасите и с достатъчно количество резервни крушки.


« Назад към всички публикации