Огледални врати и огледални плочки

Традиционно огледалата имат място в коридора или антрето, както и в банята. Те ни помагат да се погрижим за външния си вид. Но в съвременния интериор можем да използваме огледалните повърхности и за други цели. Едната е да създадем по-нетрадиционна и привлекателна обстановка, а другата е още по-важна – въвеждане на повече светлина и усещане за пространственост.

Тази роля на огледалните повърхности – огледала, врати, огледални плочки – става все по-значима, тъй като малките жилища с ограничено пространство стават все повече. Задачата за олекотяване, добавяне на светлина, оптично разширяване е много важна, затова трябва да се предвидят и подходящите огледални елементи, които да помогнат в това отношение.

Огледална врата на банята, а защо не и на други стаи

Огледалните врати са много подходящи за интериора. С тях можем по-често и удобно да проверяваме външния си вид, при това в цял ръст. Още едно предимство е блясъкът им - той добавя и светлина, която "разширява" тесния коридор. Особено привлекателни стават интериорните врати с огледални повърхности, когато около тях се инсталира вградено осветление.

С огледални врати се добавя и цветност – огледалната повърхност може да бъде и от цветно стъкло.

Огледални врати на гардероба

Огледалните врати на гардероба в спалнята са много удобни и за все повече семейства те стават задължителни, като елемент на удобството. Тук можем да оформим външния си вид сутрин, за да сме с добро самочувствие.

Плъзгащите огледални врати са много удобни. Те могат да се инсталират на ниша, използвана като гардеробна, или вместо вратата на спалнята.

плъзгащи огледални врати

Огледалните повърхности в детската стая

Децата се нуждаят от много светлина, за да са весели и с настроение. Осигурете им я с огледални повърхности в детската стая. Можете да започнете с огледални плочки. Те са по-нестандартна огледална повърхност и също както целите огледала ще създадат у децата навик да проверяват как изглеждат и сутрин, след обличане, и преди всяко излизане.

За тийнейджъри огледалните портални врати са допълнителен акцент в интериора, който ще го направи уникален. Така ще ги научите и да търсят нестандартни, модерни решения за обстановката.

Огледални плочки върху кухненския плот или за облицовка на стена

Тези плочки се почистват лесно, а всяко петънце се забелязва веднага, което улеснява домакинята. Но преди да планирате такава облицовка на плота, трябва да вземете предвид и факта, че повърхността им е крехка и лесно се чупят.

За по-голяма ефектност и осветеност се предпочитат комбинации от огледални плочки за облицовка на стена.

Отделяне на малки стаи и ниши с огледални врати

За малки стаи и ниши също можете да замените традиционните дървени врати с огледални. Така самите стаи и ниши ще изглеждат по-големи, а отвън вратите ще добавят светлина в коридора или антрето.

Направете огледалните повърхности част от интериора

Традициите в обзавеждането и оформянето на интериора се разчупват все повече. Сред новите свежи и привлекателни решения е включването на огледални повърхности, заменящи вратите, функциониращи като прегради или изпълняващи декоративна функция. Ако искате да започнете с малки огледални елементи, пробвайте с мозайка от огледални плочки, например в коридора, антрето, дневната. А всъщност защо да губите време? Сменете вратата на банята и на дневната с огледални врати и ще се учудите колко голямо предимство за създаване на по-светъл и привличащ дом имат те.


« Назад към всички публикации