Портални плъзгащи врати за преграждане на помещения

Порталните плъзгащи врати са модерно решение за оформяне на зони в голямо помещение. Разнообразието от материали, цвят и текстура на крилата дава възможност за изработка на врати, подходящи за различни съвременни интериорни стилове.

Когато са с крила от матирано стъкло в цвета на стените, вратите се вписват дискретно в обстановката. Ако се подберат в ярък цвят, те се превръщат в интериорен акцент. Порталните врати с дървесен декор придават уют и приветливост на помещението. Независимо дали цветовата палитра на интериора включва жизнерадостни багри или е сведена само до няколко неутрални тона, плъзгащите портални врати с лекота могат да бъдат приобщени към дизайна.

Портални плъзгащи врати с дървесен декор
Отделяне на кухнята от дневната с плъзгащи врати

Отделянето на малката кухня или кухненски бокс с плъзгаща врата е практично решение. Така в съседното помещение остава повече площ за разполагане на мебелите, тъй като не е необходимо да се предвижда място за отваряне на вратата. Най-често до кухнята е трапезарният кът в жилище с отворен план. Преминаването от едното помещение в другото е улеснено с избора на плъзгаща врата. Тя се движи леко и безшумно, и няма да се затръшне при течение.

Домашен офис зад плъзгащите врати в хола

Работата от вкъщи е тенденция, която отбеляза възход през последните години. Обособяването на удобно офис пространство у дома се превърна в необходимост за мнозина. Ако жилището не разполага с отделно помещение за кабинет, част от дневната може да се отдели с портални врати и да се обзаведе с подходящи мебели. Малко бюро, няколко етажерки и удобен ергономичен стол са достатъчни за изпълнението на служебни задачи от дома. Затворените плъзгащи врати създават условия за по-добра концентрация в работния кът.

Гардеробна стая до спалнята

Отделянето на повече пространство за съхранение на дрехи и аксесоари е добра стратегия, особено ако често добавяте нови попълнения към колекциите си от костюми, поли, блузи, панталони и обувки. За висящите на закачалки мъжки и дамски луксозни облекла се изисква повече място, за да се запазят в добър вид. Гардеробната стая е перфектното решение за съхранение и удобна организация на дрехите.

Различните модули за сгънати и висящи дрехи, за обувки и чанти, могат да бъдат подбрани според индивидуалните потребности. Конфигурациите с модули, разположени на всички стени в гардеробната стая, от пода до тавана, усвояват пространството изцяло и разполагат с много отделения за дрехи и аксесоари. Плъзгащите се врати между спалнята и гардеробната стая спестяват място и в двете помещения.

Портални плъзгащи врати от непрозрачно матирано стъкло

Дизайн на порталните плъзгащи врати

Изборът на материал за крилата на плъзгащите се врати е важен за вътрешното оформление на помещението. Лакирани или ламинирани МДФ плоскости, с гланцова, матова или текстурирана повърхност, са част от възможните варианти. Могат да бъдат в приглушени или свежи тонове, комбинации от едноцветни и дървесни декори, съчетания в два контрастни нюанса. Порталните врати с дървесен декор са идеален избор за стая с настилка от паркет и мебели от дърво.

Стъклените плъзгащи се врати са едно от най-популярните решения за преграждане на помещения. Когато са от непрозрачно матирано стъкло, създават усещане за лекота и въздушност. Ако са от цветно лакобел стъкло, могат да се превърнат в ярък детайл от интериора. Съчетанията от дървесни декори и цветно стъкло са оригинални и придават характер на помещението.

Порталните плъзгащи врати са удобни интериорни разделители. Разнообразието от материали, цветове и текстури дава възможност вратите да се впишат хармонично в дизайна на съвременния дом.


« Назад към всички публикации