Практични идеи за ъглите в детската стая - част I

Рационалното използване на ъглите в детската стая е практичен подход, с който можете да осигурите допълнително място за съхранение на детските дрехи и вещи или функционална зона за занимания като игри, четене и писане на домашни. С подходящи мебели, разположени в ъгъла, ще имате възможност да използвате пълния капацитет на детската стая, когато я обзавеждате. Съществуват разнообразни варианти за мебелиране на ъглите в помещението. Ето няколко идеи за това как да придадете функционалност на тази част от детската стая.


Комфортен кът за четене
Един от най-популярните подходи при усвояването на ъгъл в съвременната детска стая е превръщането му в удобен кът за четене. Разбира се, той съществено ще се различава от мястото за четене, което сте обособили в своята спалня или във всекидневната стая и няма да се нуждае от фотьойл, канапе, масичка или диван. Мека табуретка или комфортен пуф и няколко лавици, монтирани на стената, където детето да подрежда книгите и списанията си, ще са достатъчни, за да оформите уютна зона за четене в ъгъла на детската стая.

Място за учебни занимания
При обзавеждането на детската стая трябва да се има предвид, че тя не е само място за сън и забавления, а е необходимо да предоставя удобства на детето и за учебни занимания. Понякога дори и на най-малките деца се налага да се потрудят усърдно над домашните си. Колкото повече порастват, толкова повече време ще прекарват в четене, рисуване и писане на домашни. Детско бюро, ергономичен детски стол, контейнери с чекмеджета и няколко етажерки са мебелите, които ще трябва да разположите в ъгловата зона за учене, за да осигурите удобство на детето за учебната дейност вкъщи. Обособяването на кът за учебни занимания в ъгъла на детската стая ще освободи място в останалата част на помещението, а това позволява повече гъвкавост при разположението на другите мебели, като леглото, гардероба и раклата.


Ъглови легла
Ъгловите легла са пример за практично усвояване на пространството в детска стая за две или повече деца. Можете да се спрете на легло на два етажа или на две единични легла, разположени под прав ъгъл. И при двата варианта бихте могли да сместите и ракла в съседство, в която да се прибират детските завивки и възглавници. Дори стаята да е само за едно дете, наличието на второ легло в нея е практично решение, тъй като ще увеличи местата за сядане в детската стая, а също така ще осигури допълнително легло за гостуващ приятел на детето.

Ако тези идеи за обзавеждане на детска стая ви допадат и имате нужда от мебели, изработени по индивидуален проект, можете да кликнете ТУК и да разгледате галерията с осъществени проекти на Sogal Furniture.


« Назад към всички публикации