Практични идеи за ъглите в детската стая - част II

Всеки родител желае да обзаведе детската стая с мебели с красив дизайн и цветове, които не само ще се харесат на детето, но и ще му осигурят удобства за всички негови занимания вкъщи. Не на последно място по важност за създаването на уют в детската стая е добрата организация на вещите в нея, за да бъде помещението спретнато и подредено. Ако гардеробът и шкафовете в детската стая са с неголям обем, вероятно често ще ви се налага да търсите допълнителни места, където да приберете новите дрехи или играчки на детето си.

Оползотворяването на ъглите в детската стая предоставя възможност за функционално мебелиране на помещението, която си струва да обмислите. Ако подходите креативно в изпълнението на тази задача, ще постигнете удобството и уюта, от които детето се нуждае за своите занимания. Ето няколко интересни идеи за мебелиране на пространството в ъглите на детската стая.


Допълнително място за прибиране на вещи
Ъгълът в детската стая е чудесно място за разполагане на няколко високи етажерки, на които можете да наредите любимите книги с детски приказки, част от играчките, снимки и всякакви други детски принадлежности. Практичен подход при усвояването на пространството в ъгъла на детската стая е и вариантът да разположите там ъглов гардероб. В каталога на Sogal Furniture можете да разгледате разнообразие от модели ъглови гардероби с модерен дизайн и гъвкаво разпределение на вътрешното пространство. Ако разположите такъв гардероб в ъгъла на детската стая, ще освободите място за други мебели в останалата част на помещението. Още едно от предимствата на ъгловите гардероби е, че те заемат по-малка част от подовото пространство в сравнение с обикновените линейни гардероби. Ако изберете ъглов гардероб с плъзгащи се врати, ще осигурите максимално удобство на детето, а освен това ще постигнете модерен и елегантен облик на детската стая.

Допълнително място за сядане
Обособяването на допълнителни места за сядане в някой от ъглите е подход, който може да се приложи за различните помещения в жилището, включително и детската стая. Ако разположите до всяка стена в ъгъла пейки с вградени в тях шкафове за съхранение на вещи, ще осигурите допълнителни места за прибиране на детски принадлежности, спално бельо, одеяла и играчки. Това със сигурност ще ви помогне да поддържате много по-добре организирана и подредена детска стая.


Зона за игра
Ъгълът в детската стая е едно от най-подходящите места за обособяване на зона за игри и забавления. Можете да разположите там няколко комфортни пуфа или детска маса с кръгла или правоъгълна форма, четири стола, както и нисък ъглов шкаф за играчките и настолните игри.

Ако тези идеи за обзавеждане на детска стая са ви харесали и сте решили да осъществите някоя от тях, можете да кликнете ТУК и да разгледате галерията с мебели по индивидуален проект на Sogal Furniture.


« Назад към всички публикации