Предимства на гардеробите с огледални плъзгащи врати

Предимства на гардеробите с огледални плъзгащи врати

Вече би трябвало да знаете какви са основните разлики между гардеробите на панти и гардеробите с плъзгащи врати. По същия начин трябва да сте в състояние да направите разликата между обикновените плъзгащи врати и тези с огледално покритие. В днешно време имате избор от огромно разнообразие от модели, които се характеризират с различни размери и функционалност, но в тази статия ще ви обърнем внимание на предимствата на гардеробите с огледални плъзгащи врати.


Стилни възможности


Огледалните плъзгащи врати се предлагат в голямо разнообразие от модели и възможности за изграждане по индивидуален проект, така че можете да си ги поръчате в почти всякакви размери и форми, които можете да си представите. Например: сами можете да избирате цвета на стъклото и покритието, както и панелите. Също така можете да избирате между много и различни възможности за самото стъкло: лакирано стъкло, декоративно огледало, цветно стъкло, замъглено стъкло, матирано стъкло или да използвате МДФ профили, които пресъздават дървесна текстура. Също така можете да комбинирате различни елементи и модели. Единственото, което е необходимо е да дадете свобода на въображението си.

 Различни приложения


Тъй като плъзгащите врати с огледално покритие са стилни, те могат да бъдат използвани в различни помещения от вашето жилище и офис, а не само в спалнята. Например: в офиса можете да ги използвате за събиране на папки, канцеларски материали и всякакви други неща, за които до този момент използвахте онзи огромен грозен шкаф, който вече дори не искате да поглеждате. В трапезарията и кухнята можете да използвате мебели с плъзгащи врати вместо кухненските шкафове, защото предлагат същата функционалност, но заемат много по-малко пространство и са много по-лесни за използване.


Придават дълбочина на всяко помещение


Вече сме говорили за това как огледалните повърхности отразяват светлината и създават зрителна измама, че помещението е много по-голямо, от колкото е в действителност.


Бърз и лесен достъп


За разлика от гардеробите на панти, където всяко отделение си има собствена вратичка, тук всичко се случва с едно-единствено леко движение на ръката.


Максимално използване на пространството


Това е едно от най-големите предимства на гардеробите с плъзгащи врати като цяло. При тях не трябва да мислите дали отварянето и затварянето на вратите ще пречат на движението в стаята. Това означава, че ще можете максимално да се възползвате от пространството на своя дом. Другото много голямо предимство на гардеробите с плъзгащи врати е тяхното специално вътрешно изграждане. При тях можете оптимално да използвате вътрешното пространство на гардероба, което не може да се каже за обикновените гардероби на панти.  


« Назад към всички публикации