Сезонно подреждане на гардероба

Големият гардероб, особено линеен с плъзгащи врати, е основно удобство, което непременно трябва да имате в спалнята. За да можете лесно да намирате дрехи и аксесоари, периодично трябва да го пренареждате и почиствате. Такова подреждане е необходимо да се направи най-малко четири пъти годишно, с настъпването на новия сезон.

Махнете дрехи и аксесоари, които вече няма да носите

С течение на времето любимите дрехи се износват и идва време да се изхвърлят. Има дрехи, които излизат от мода, вече не смятате да ги носите. Това се отнася и за аксесоарите. Отделете ги, за да ги изхвърлите. Можете да оставите запазени дрехи в торбички до контейнерите с отпадъци.

Линеен гардероб по индивидуален проект

Приберете дрехите, които няма да носите през новия сезон

Когато настъпва пролет, трябва да приберете дебелите пуловери и якета, шалове и шапки, както и всички други топли зимни дрехи. След като са изпрани и изсъхнали, подредете ги на рафтове в гардероба, които не се ползват ежедневно, например в най-горните отделения. Ако при обзавеждането на спалнята предвидливо сте поръчали гардероб по индивидуален проект, с вътрешно разпределение, съобразено с вашите нужди, вероятно разполагате с достатъчно отделения за съхранение на дрехи извън сезона. Поставете между дрехите торбички с лавандула или друго средство против молци.

Ако сте накупили прекалено много дрехи за сезона

Може би сте се изкушили да купите прекалено много тениски, ризи и летни блузи. Лятото е отминало, подготвяте се за есента. Добре е да намалите броя им. Преценете кои можете да махнете от гардероба си и ги поставете в контейнерите за събиране на запазени дрехи. Така ще освободите място в гардероба, а и следващото лято ще има нови изкушаващи дрехи, за съхраняването на които ще сте подготвили достатъчно пространство след прочистването.

Правилно организиране на пространството

Трябва да се грижите за правилното организиране на гардеробното пространство. За всички дрехи, които ще носите през новия сезон, трябва по възможност да има отделни закачалки, с изключение на немачкаемите. Така лесно ще намирате дрехите, които смятате да облечете за деня.

Обувките се запазват добре, ако ги съхранявате в отделни кутии. Можете да ги надпишете или да поставите малка снимка на чифта върху капака, за по-лесно намиране. Има и специални органайзери за обувки, които са удобни. Най-често носените обувки трябва да са в шкафа в коридора или антрето.

Бельото и чорапите могат да се подредят на рафт, но по-удобно е сортирането им в платнени калъфи с отделения, така че лесно да намирате нужния комплект или чифт.

Подредете и аксесоарите – на отделен рафт, в кутия или в текстилен калъф.

Линеен гардероб с плъзгащи врати

За лесно подреждане и съхраняване на дрехите поръчайте подходящ гардероб

Подреждането и съхраняването на дрехи, бельо и аксесоари са лесни, когато сте избрали подходящ гардероб. Това се постига с поръчка на гардероб според пространството в стаята и нуждите ви от място за съхранение.

Ако старият гардероб вече не ви е достатъчен, поръчайте нов модерен гардероб от Sogal Furniture, с плъзгащи врати. Системата за плъзгане е на френската компания Sogal, утвърден лидер в тази област. Много удобен е гардероб с огледални плъзгащи врати, така ще проверявате веднага как изглеждате и няма да ви е необходимо допълнително огледало.

Важно е да поръчате достатъчно голям гардероб, за да разполагате с колкото може повече пространство за съхранение. В спалнята гардеробът винаги се запълва, не само с дрехи, аксесоари и спално бельо, но и с други вещи, така че с голям гардероб винаги ще има къде да приберете всички принадлежности.


« Назад към всички публикации