Шаби шик, съчетан с плъзгащи врати - старинна елегантност плюс удобство

Стилът шаби шик е вече много любим на всички, които ценят старинни мебели и искат да ги впишат в модерния интериор. Това се постига не само с цветови съчетания. За да изпъкнат стилът и елегантността на старинните мебели, другите части от интериора трябва да са семпли. Днес ще ви препоръчаме съчетаването на мебели шаби шик с плъзгащи врати – за интериора, за затваряне на нишата, за преграждане на голяма стая. Така всичките ви гости ще се впечатляват от акцентите, носещи старинно излъчване – мебелите. А плъзгащите врати ще бъдат гаранция за удобство, ненатрапчиво и характерно за съвременния интериор, но добре съчетано и с шаби шик обзавеждане.

Портални плъзгащи врати
Изберете плъзгащи портални врати за голямо помещение

С портални врати ще можете да обединявате двете половини на помещението или да ги отделяте, според необходимостта. Ако дневната ви е с шаби шик стил на мебелите, отделете я при посещение на гости или дори при семейно събиране. А другата част на стаята, кухня или спалня, може лесно да се отдели със затваряне на порталните врати, за да потънете изцяло в духа на винтидж обстановката. За ненатрапчивост изберете портални врати в неутрален бежов или кафяв цвят. Удачният избор на дървесна текстура върху декоративните лицеви профили на вратите ще допринесе за повече стилност и същевременно вратите няма да изпъкват, а ще служат за фон.

Стари мебели или състаряване на мебели

Солидните стари дървени мебели, със следи от износване, са основна част от шаби шик обзавеждането. Може да имате у дома такива стари мебели, което е най-добрият вариант. Ако нямате, но държите на обзавеждане в старинен стил, с елементи на шаби шик, потърсете подходящи антики в антикварните магазини и онлайн.

Можете да приложите и техниката за състаряване на мебели, за да придобият специфичния вид на повърхността. Шкуренето и другите методи, включително подходящо боядисване, ще придадат ефектен старинен стил. За да придобият мебелите многогодишно излъчване, можете да нанесете специално покритие с такъв ефект.

Основните цветове на стила шаби шик

За интериора в този стил трябва да преобладават меките тонове. Искрящо бяло и бежово са най-популярните сред тях. Ще добавим и всички пастелни цветове, сред които преобладават розово, лавандулово, светлосиньо. Но ако планирате да боядисате мебели за шаби шик интериор, можете да добавите по-ярки цветове. На снимки на интериор в този винтидж стил ще видите и мебели например в цвят тюркоаз.

Плъзгащи врати за преграждане на помещение
Допълнете интериора с винтидж акценти

Създаването на шаби шик излъчване с меки пастелни тонове, тук-там с мебели, боядисани в ярък цвят, и непременно поне една картина на стената в старинен стил, се постига и с допълване със старинни декорации. Те могат да бъдат стари свещници, полилеи, статуетки и други, а могат да бъдат и нови декорации с винтидж излъчване – покривки, салфетки, стъклария и други.

Стилът на шаби шик, със старинно излъчване от всеки ъгъл и кът, си струва всички усилия и разходи. Той ни пренася в миналото, с по-спокойния темп на живот, който така много ни липсва днес. Допълнете интериора в шаби шик с модерни удобства като плъзгащи врати и се наслаждавайте на обстановката, която предразполага към отпускане и гали погледа с особената изисканост на този стил.


« Назад към всички публикации