Удобствата в зоната за отдих в офиса

Удобствата, които предоставя офисът, са важни за продуктивността. Всеки ден при пълна със задължения работна програма трябва да има възможност за кратки почивки, общуване с колеги, за да могат служителите да се върнат към задачите си освежени и с възстановена работоспособност.

Проучване на Bank of America е установило, че офис служителите, които общуват повече с колегите си, разговарят с тях, обсъждайки работата си, а между другото и ежедневни теми, са по-продуктивни. За спокойни разговори между колегите предразполага зоната, в която служителите си почиват.

За да се осигурят места за отдих, в които служителите се чувстват по-свободно и да релаксират пълноценно, такива зони могат да се отделят с плъзгащи врати. Това е много удобно за големите офиси с отворен план.

Плъзгащи врати за офис
Ще обобщим удобствата, които са задължителни за комфорта в зоната за отдих и заедно изграждат предразполагаща атмосфера.

Удобни мебели – столове, кресла, масички

За да се отпуснат и да си починат, служителите трябва да имат на разположение удобни мебели. Съвременните решения предлагат многообразие, от което можете да подберете мебели за зоната за отдих в офиса.

Кафе машина и автомат за вода

Основните освежаващи напитки са отдавна утвърдени удобства за офисите. В големите офиси има повече от една кафе машина и няколко автомата за вода, но е препоръчително такива да има и в зоната за отдих. Ободряваща чаша хубаво кафе и студена вода правят почивката по-приятна. Те предразполагат и служителите да се отпуснат и да общуват.

Някои фирми осигуряват на служителите си спортни бутилки с логото на фирмата. Това е подарък, който има стимулиращо значение и приобщава още повече по приятен начин служителите.

Мотивиращи надписи

Много фирми залагат на мотивиращите надписи в офиса. Такива надписи, тип лозунги, могат да се поставят навсякъде. В зоната за отдих, подбрани по подходящо звучене, те също имат своето място и се използват от фирмите.

Не е задължително надписите да са по стените или масите. И чашите за кафе, и подложките за чаши, и рекламни материали, и други предмети с надписи са подходящи за използване за тази цел.

Преценете какви надписи ще стимулират вашите служители и се възползвайте от въздействието им и в зоната за отдих в офиса ви. Надписите могат да бъдат и на английски език. Един от популярните е "If you can dream it, you can achieve it" ("Ако мечтаеш за нещо, можеш да го постигнеш"). Създайте позитивна атмосфера в зоната за отдих с такива надписи.

Релаксираща музика

Музиката има голямо значение за отпускането и почивката. Звучаща тихо, ненатрапчиво, подбрана така, че да предразполага към отдих и кратко откъсване от пълния със задачи ден, тя е основна част от атмосферата на зоната, в която служителите си почиват.

Плъзгаща врата за офис
Зоната за отдих – залог за комфорт и "презареждане"

Всеки служител има нужда от кратки периоди на презареждане, с удобства за чаша освежаващо кафе, сандвич и уютна почивка. Зоната за отдих, с подходящо оформление, обзавеждане и удобства, в която служителите могат да се отпуснат, отделени от работната атмосфера с плъзгаща врата, е мястото за такова презареждане.

Подходящо оформената и обзаведена зона за почивки помага и за пълноценно общуване между служителите, за приобщаване на новите служители.


« Назад към всички публикации